Pikaruokaravintoloiden työehdot syynissä
Pikaruoka-alalla työskentelee arvioiden mukaan noin 10 000 työntekijää Suomessa. Alan epäkohdat ovat yleisessä tiedossa ja välillä ne jopa sivuutetaan kommenteilla ”mäkkäriduunista”. Tällä tavalla luodaan mielikuvaa työehdoista, joihin ei edes kannatta yrittää vaikuttaa.
Tiedonantajan keskiaukeama käy pikaruokatyötä läpi kolmen eri tekijän näkökulmasta: ammattiliiton, ison osuuskunnan sekä kansalaisaktiivien. Keskustelua aiheesta on hyvä käydä varsinkin Osuuskunta Tradekan vaalien lähestyessä ja vaaleihin ehdolle lähteville on varmasti apua tämän aukeaman faktapuolesta.
PAM avasi oman linjan pikaruokatyöntekijöille
Puutteet työsuojelussa ja työturvallisuudessa sekä väärinkäytökset taukomääräyksissä ovat Palvelualojen ammattiliitto PAMin Pikalinjaan saapuneiden yhteydenottojen mukaan yleinen riesa pikaruoka-alan työntekijöillä. Liitto jatkaa nyt yhdessä työntekijöiden kanssa tilanteiden ratkaisemista ja keskustelee työnantajien kanssa korjausvaihtoehdoista.
Palvelualojen ammattiliitto PAMin aloittamat tehostetut toimenpiteet pikaruoka-alan epäkohtien selvittämiseksi ja avattu Pikalinja pikaruokaravintoloissa työskenteleville toi tulokseksi ...