Afgaanit nälkälakossa epäinhimillisten turvapaikkapäätösten takia

19.09.2012 - 10:33
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Kolme afganistanilaista turvapaikanhakijaa on ollut syömättä ja juomatta maanantaista 10.9. asti. Miehet ovat saaneet kielteiset turvapaikkapäätökset. He vastustavat palautustaan Afganistaniin, koska uskovat olevansa siellä hengenvaarassa. He ovat osoittaneet mieltään eduskuntatalon edessä viikon ajan.

– Vaadimme, että miehille on myönnettävä oleskeluluvat kansainvälisen suojelun perusteella. Afganistanin turvallisuustilanne on niin heikko, että ketään ei voida palauttaa maahan, sanoo Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Afganistanin konfliktissa siviiliuhrien määrä on kasvanut vuodesta 2007 lähtien joka vuosi. YK:n mukaan pelkästään vuonna 2011 taisteluissa kuoli yli 3 000 siviiliä.

Viimeaikaiset taistelut ja iskut osoittavat, että mitään osaa maasta ei voida pitää turvallisena tai konfliktin ulkopuolisena alueena.

Nälkälakkoilijoita vainotaan Afganistanissa poliittisen toiminnan vuoksi. Heidän lähisukulaisiaan on kuollut väkivaltaisuuksissa aivan viime aikoina.

Vapaa liikkuvuus -verkosto vaatii, että miesten tapaukset on otettava viipymättä uudelleen käsittelyyn oleskelulupien myöntämiseksi. Heidän terveydentilansa heikentyy nopeasti. Viime yönä yksi miehistä sai vakavan sairauskohtauksen.

Miehet ovat joutuneet yöpymään taivasalla, koska poliisi on kokoontumislain vastaisesti kieltänyt miehiä pystyttämästä telttaa.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (15 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.