Ahtaajat protestoivat ulosmarsseilla rikkureiden käyttöä vastaan

25.03.2010 - 09:09
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Jape Loven (vas.) nosti kamppailuhenkeä ahtaajien lakon aikana. Kuva Helsingin tukimielenosoituksesta 4. maaliskuuta. / Toivo Koivisto |

Ahtaajat eri satamissa ympäri Suomea ovat marssineet tänään ulos. Helsingin Vuosaaren ahtaajat poistuivat työpaikalta kello 9.00. Hangossa ahtaajat eivät ole tulleet lainkaan työpaikalle tänä aamuna.

Ahtaajat protestoivat rikkurityövoimaa ja suunniteltua lakko-oikeuden rajoittamista vastaan.

Vuosaaressa toimiva Finnsteven pääluottamusmies Jape Lovén kertoo Yleisradion haastattelussa, että ulos marssii 500 ahtaajaa.

— Ulosmarssi on mielenilmaus Vuosaaren satamassa laillisen lakon aikana tapahtunutta rikkurityövoiman käyttöä sekä pääministeri Vanhasen ja EK:n suunnittelemaa lakko-oikeuden rajoittamista vastaan, sanoo Lovén.

Ahtaajat palaavat työpaikoilleen perjantaina aamulla kello kuusi.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ei ole ulosmarssin takana, vaan se tapahtuu paikallisten ammattiosastojen omasta päätöksestä. AKT:n johdossa ei oltu yllättyneitä ahtaajien ulosmarssista.

— Ymmärrän hyvin, että ulosmarssi järjestetään. Rikkurityövoiman käyttö otti lakon aikana todella koville. Kukaan ei voinut hyväksyä rikkureita, AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahde toteaa.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (22 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.