Ajankohtaista keskustelua Suomen sosiaalifoorumissa

24.04.2015 - 14:17
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Suomen sosiaalifoorumi 25.-26. huhtikuuta on kansalaiskeskustelun areena. Kuva viime vuodelta. / VK |

Suomen sosiaalifoorumi 25.-26. huhtikuuta on kansalaiskeskustelun areena. Tämän vuoden tapahtumassa Helsingin Arbiksella (Dagmarinkatu 3) järjestetään yli 120 kansalaisjärjestön voimin 80 osatapahtumaa, jotka koostuvat seminaareista, työpajoista ja elokuvista. Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa eettinen talous, perustulo, veroparatiisit, Syriza, agroekologia, asunnottomuus, paperittomien terveydenhuolto ja TTIP.

Kansainvälisinä vieraina nähdään tänä vuonna vahvoja vaikuttajia ja järjestöaktivisteja Kuubasta, Filippiineiltä, Brasiliasta, Bangladeshista ja Turkista. Esillä ovat erityisesti vapaakauppasopimukset, kansanliikkeet ja vammaiskysymykset kehitysyhteistyössä.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

TA:n poimintoja

Lauantai 25.4.

Mistä uusi suunta sote-uudistukselle? Klo 10-12. Auditorio. Keskustelemassa Kuntaliiton apulaisjohtaja, VTM Reijo Vuorento, ammattiliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola, Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton puheenjohtaja Antti Holopainen sekä Helsingin kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen. DSL & TSIL.

Suomi, rauha ja ympäristö. Klo 12-14. Luokka 44. Keskustelua rauhan- ja ympäristöliikkeiden yhteisistä teemoista, kuten Venäjästä, ydinvoimasta ja vapaakaupasta. Pand ja Ympäristöliike

Miksi meillä ei ole työttömien liikettä? Klo 14-16. Luokka 45. Mitä työttömien liikkeen rakentamiseksi voisi tehdä? Kommunistinen nuorisoliitto ja Marxilainen työväenliitto

Miamin viisikon edustaja Suomessa. Klo 16-18. Juhlasali. 15 vuotta yhdysvaltalaisessa vankilassa viettäneen Fernando Gonzálezin vapauttamisen puolesta järjestettiin kansainvälinen kampanja. Tulkkaus espanja-suomi. Suomi-Kuuba-seura.

Sunnuntai 26.4.

Marxin Pääoma ja pääoma tänään. Klo 11-13. Luokka 11. Karl Marxin uudelleen suomeksi ilmestyneen Pääoman ajankohtaisuudesta nykyisen kapitalismin arvioinnissa keskustelemassa opettaja Miika Kabata ja päätoimittaja Marko Korvela. Keskustelun vetäjänä Emmi Tuomi. DSL, Tiedonantaja ja Spartacus-säätiö.

Hyvinvointitalous ja investoinnit. Klo 13-15. Luokka 45. Minkälaiselle ideologiselle perustalle erilaiset investointiajattelutavat rakentuvat? SOSTE

Keskustelua Natosta. Klo 15-17. Auditorio. Puhujana muun muassa kirjailija Raimo Pesonen. Rauhanpuolustajat.

 www.sosiaalifoorumi.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa