Ammattiliitot taisteluun Olkiluodon väärinkäytöksiä vastaan

07.06.2012 - 14:52
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Joukko ammattiliittoja valmistautuu työtaistelutoimiin TVO:ta vastaan. Ammattiliitto Pro, Metalli, Rakennusliitto, Suomen Konepäällystöliitto, Sähköalojen ammattiliitto sekä Uusi Insinööriliitto UIL ovat saaneet tarpeekseen Olkiluoto 3:n työmaan väärinkäytöksistä.

Liittojen mukaan TVO:n ydinvoimalatyömaaprojektissa on yli tuhat ulkomaista alihankintayritystä, jotka kohtelevat työntekijöitään suomalaisen lainsäädännön ja sopimusten vastaisesti. Ne maksavat työntekijöilleen alipalkkaa ja rikkovat törkeästi sekä työaikamääräyksiä että järjestäytymisvapautta. Sosiaalitiloissa ja asuinolosuhteissa on vakavia puutteita.

Suomalaisten ammattiliittojen vaatimuksista huolimatta TVO, joka tilaajana on vastuussa olosuhteista, on antanut alihankintayritysten jatkaa ulkomaisten työntekijöiden laitonta kohtelua. Liitot ovat pitkään neuvotelleet TVO:n kanssa ilman tulosta.

Liitot ovat vaatineet myös viranomaisia toimimaan. Viranomaiset tunnustavat ongelmat, mutta pitävät prosessointia ulkomaisten yritysten kanssa liian hankalana ja resursseja syövänä.  

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.