Anneli Korhonen todisti Olof Palmen murhatutkimuksissa

11.06.2020 - 09:00
(updated: 29.06.2020 - 12:24)
Tukholman Rinkebyssä asunutta Anneli Korhosta kuultiin useampaan kertaan todistajana Palmen murhatapauksessa.

Ruotsin entisen pääministeri Olof Palmen murhan 34 vuotta jatkuneet tutkimukset lopetetaan. Syyttäjä ja poliisi pitävät ampujana ns. Skandia-miestä, Palme-kriittisiin piireihin kuulunutta Stig Engströmiä.

Nykyään Helsingissä asuva Anneli Korhonen on eräs poliisin aikoinaan kuulemista todistajista. Silloin Tukholman Rinkebyssä asunut Korhonen oli ystävänsä kanssa tulossa samasta elokuvateatterista, jossa Palme oli katsomassa toista, joitain minuutteja myöhemmin loppunutta elokuvaa.

Korhonen näki teatterin edessä miehen katsomassa ikkunoista teatterin aulaan ikään kuin odottaen jonkun tulevan ulos. Miehen käytöksessä oli jotain kummallista, johon hän kaverinsa kanssa kiinnitti huomiota.

Anneli Korhonen jatkoi kaverinsa kanssa klubille, jossa vähän myöhemmin musiikki keskeytyi ja ilmoitettiin pääministeri Palmen kuolleen. Se oli shokki. Aamulla Korhonen soitti poliisille ja häntä kuultiin useampaan kertaa todistajana.

Poliisin silloin näyttämissä kuvissa ei ollut ketään, jonka hän olisi tunnistanut näkemäkseen mieheksi. Engströmistä nyt esitetyt kuvat näyttävältä samalta tyypiltä.

Engström teki itsemurhan vuonna 2000. Murhatutkimusta ovat vaikeuttaneet lukuisat Ruotsin poliisin heti alkuvaiheessa tekemät pahat virheet. Niiden takia kiistatonta näyttöä ei ole saatu. Monet pitävät SDP:n entisen puheenjohtaja Ulf Sundqvistin tavoin (HS 11.6.) edelleen todennäköisenä salaliittoa Palmea vastaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.