Arjen rauhaa Ay-väen rauhanpäivillä Turussa

26.12.2010 - 13:26
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Tuloerojen kasvu on ollut valtavaa, ja työssä käyviä köyhiäkin on nykyään enemmän kuin aikaisemmin, sanoo Juhani Lilja. / TA |

Jouluna hiljennytään kuuntelemaan perinteistä Turun joulurauhan julistusta. Joulun ja uudenvuoden jälkeen voi rauhankysymysten pohdiskelua jatkaa eri näkökulmista Työpaikkojen rauhantoimikunnan jo perinteeksi muodostuneilla Ay-väen rauhanpäivillä, jotka järjestetään 8.-9. tammikuuta Turussa.

Toimikunnan puheenjohtaja Juhani Lilja kertoo, että Työpaikkojen rauhantoimikunnan agendalla on laajempi käsitys rauhasta kuin pelkän sodan ja konfliktien puitteissa.

– Laajaan rauhan käsitteeseen kuuluvat esimerkiksi arjen epävarmuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus erityisesti työntekijän näkökulmasta. Näihin kysymyksiin pitää ay-liikkeenkin ottaa kantaa.

Tilanne ei Suomessakaan hyvältä näytä.

– Tuloerojen kasvu on ollut valtavaa, ja työssä käyviä köyhiäkin on nykyään enemmän kuin aikaisemmin. Myös lasten asemasta on syytä kantaa huolta, listaa Lilja.

Nimekäs joukko eri alojen asiantuntijoita

Mauno Koivisto -keskuksessa (Tykistökatu 6 A) järjestettäville päiville on jokavuotiseen tapaan saatu nimekäs joukko eri alojen asiantuntijoita puheenvuoronpitäjiksi. Lilja kertoo, että nyt pyritään myös entistä enemmän kuulemaan ja kuuntelemaan itse kunkin kävijän mielipiteitä. Näihin antavat viikonlopun paneelikeskustelut oivan tilaisuuden.

– Eräs kiinnostava teema on suomalaisten yritysten käyttäytyminen ulkomailla. Viikonloppuna meille tulee vieraita Pietarista, ja tarkoitus on pohtia yritystoiminnan sinne tuomia ongelmia, kertoo Lilja. Vieraiden joukossa on muun muassa Tikkurilan Pietarin-tehtaan ay-väkeä, joka on joutunut kahnauksiin työnantajan kanssa.

Toinen esille nouseva solidaarisuuden kohde on Länsi-Saharan tilanne, jota valottaa Polisarion Suomen-edustaja Maima Mahmoud.

Viikonlopun aikana on luvassa paitsi paneelikeskusteluja ja työryhmiä myös Rauhantyöpaikka-palkinnon saajan julkistaminen. Viimeksi palkinnon pokkasi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton Helsingin toimistovirkailijoiden yhdistys 240 ry.

Ay-väen rauhanpäivät

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.