Arktinen aloite kesäkuussa

10.05.2016 - 13:30
(updated: 10.05.2016 - 13:32)
Taiteilija Jani Leinosen suunnittelema logo.

Kesäkuun 6. järjestetään Helsingin Kirjan talolla korkeatasoinen kansainvälinen seminaari. Arktinen aloite on Suomen kommunistisen puolueen ja Euroopan vasemmiston ympäristötyöryhmän yhdessä järjestämä tilaisuus, jonka painopisteinä ovat ympäristö, turvallisuus ja ihmisoikeudet. Arktisen alueen kommunisteilla on yhteinen tarve vahvistaa työväenluokan yhteistä taistelua.

Yhdysvalloista Arktisen aloitteen vieraaksi saapuu Marc Brodine, joka on USA:n kommunistisen puolueen keskuskomitean ja ympäristötyöryhmän jäsen.

”Kapitalismi asettaa lyhyen aikavälin voitot koko ihmiskunnan selviytymisen edelle.”

Brodinen mukaan ilmastonmuutos vaikuttaa arktisella alueella dramaattisemmin kuin muualla: jäätiköt sulavat ja ikiroudasta purkautuu metaania.

– Monet maat ja yritykset näkevät mahdollisuuksia uusille tavoille riistää jo ennestään haavoittuvaista luontoa. Lyhytnäköinen ahneus on tyypillistä kapitalismille. Kapitalismi asettaa lyhyen aikavälin voitot koko ihmiskunnan selviytymisen edelle, sanoo Brodine.

Hänen mielestään vain joukkomittainen, maailmanlaajuinen työväenluokan johtama taistelu voi aikaansaada perustavaa laatua olevan muutoksen huonoon kehitykseen.

Arktinen aloite kiinnittää myös huomiota lisääntyvään militarismiin. Sotaliitto Nato pyrkii liittämään kaikki Pohjoismaat mukaan sen johtamiin sotaharjoituksiin, Nato- jäsenyyteen ja osaksi kampanjaan, jolla Venäjästä rakennetaan viholliskuvaa.

Militarisoitumisen ja luonnon riiston sijaan arktisella alueella on vahvistettava rauhanomaista ja ekologisesti kestävää kehitystä.

Tapahtuma Facebookissa >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.