Asunnottomuus pois ja eläkeläiset barrikadeille!

07.01.2011 - 13:24
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Taavi Lintuselta ei kehuja heru Tampereen kunnallispolitiikka kohtaan. / Hannu Oittinen |

Tampereen radikaalivasemmistolaisen kunnallispolitiikan pitkän linjan mies Taavi Lintunen täytti vanhan vuoden viimeisenä päivänä 75 vuotta. Veteraani on ehtinyt olla SKDL:n, Devan ja SKP:n edustajana Tampereen kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa yhteensä parin vuosikymmenen ajan. Lintusen kunnallispoliittista kokemusta täydentää toiminta SKDL:n kunnallisjärjestön toimitsijana 1960- ja 1970-luvuilla.

– Asunnottomuuden poistaminen ja asunto-olojen kohentaminen on ollut yksi keskeinen tavoitteeni kunnallispolitiikassa. Aloitettuani ensi kertaa kaupunginvaltuustossa 1976, ensimmäinen aloitteeni koski asunnottomuuden poistamista. Tein samanlaisen aloitteen vuonna 2000 uutena SKP:n valtuutettuna, Taavi Lintunen sanoo.

Tampereen Vuokratalosäätiön isännöitsijänä 14 vuotta toiminut Lintunen on hyvillään Tampereen kaupungin tuoreesta linjauksesta poistaa asunnottomuus kokonaan vuoteen 2015 mennessä. Mielessä on kuitenkin terve epäilys, sillä aiemminkin kaupungin sanat ovat olleet tekoja suuremmat. – Mutta hyvä jos toteutuu. Onhan tässä nyt valtion rahaakin käytettävissä hankkeeseen, veteraani tuumii.

Muuten häneltä ei kehuja heru kotikaupunkinsa kunnallispolitiikka kohtaan. Pari vuosikymmentä sitten aloitettu suuri hallintouudistus on merkinnyt vallankaappausta luottamushenkilöiltä virkamiehille, ja tilaaja-tuottajamalli ”tiltu” hoitaa loput. Tilaajapuolen virkamieskaarti paisuu ja suorittava henkilöstö vähenee yksityistämisen myötä.

Eläkeläisistä on tehty toisen luokan kansalaisia

Hyvin ei mene nykypolitiikan aikaan eläkeläisilläkään, heistä on tehty Lintusen mukaan toisen luokan kansalaisia. Verotus, taitettu indeksi ja elinaikakerroin purevat.

– Viime vuoden 0,26 prosentin eläkkeen korotus toi vähemmän kuin vuokrankorotus vei. Kyllä eläkkeisiin rahaa on, sillä eläkerahastoissa on 120 miljardia euroa, valtion kahden vuosibudjetin verran. Kevään vaaleissa pitää eduskuntaan saada sanansa pitäviä eläkeläisten puolestapuhujia ja eläkeläisten omien järjestöjen pitää ryhdistäytyä. Ei kun barrikadeille vaan!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.