Keywords:
Ay-väen rauhanpäivät Kouvolassa
Tämän vuoden ay-väen rauhanpäivät järjestetään 16.–17. tammikuuta Kouvolassa. Rauhanpäivillä mietitään, miten hallituksen toimintatavat vaikuttavat esimerkiksi ay-liikkeen sopimusoikeuksiin ja kolmikantaan. Käsittelyssä on jälleen myös kauppa- ja investointisopimus TTIP sekä vähemmän huomiota saanut mutta vaikutuksiltaan TTIP:tä rajumpi TiSA eli palvelukauppasopimus. Pinnan alla kytenyt ja esiin noussut rasismi on sunnuntain paneelin aiheena.
Teemaryhmissä käsitellään ainakin nuorisotakuun toimivuutta, varhaiskasvatuksen tilaa muutosten keskellä sekä monikulttuurisuutta.
Ajankohtaisia aiheita
Keskustan Juha Sipilän johtama SSS-hallitus on oikeistolaisin hallitus Suomessa sodan jälkeen. Eräs sen piirteistä on ollut aggressiivinen työväestön etujen vastainen politiikka, joka kulminoituu työelämän ehtoihin puuttuvaan pakkolakipakettiin. Toisaalta hallituksen leikkaukset sosiaalietuuksiin sekä julkisiin palveluihin kurmottavat duunaria kunnolla.
Hallituksen leikkaukset sosiaalietuuksiin sekä julkisiin palveluihin kurmottavat duunaria kunnolla.
Lauantain paneelissa keskustellaan tarkemmin siitä, miten hallituksen toimintatavat vaikuttavat ay-liikkeen sopimusoikeuksiin ja kolmikantaan. Mukana keskustelemassa ovat muun muassa SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Jukka Kärnä sekä JHL:n aluepäällikkö Hannu Repo.
Lauantain iltapäivän teemana ovat vapaakauppasopimukset. Eri sopimusten vaikutuksia arvioivat eri näkökulmista muun muassa SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen sekä Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan lehtori Teppo Eskelinen.
Lauantaina kokoontuvat myös teemaryhmät.
Sunnuntain ohjelma alkaa Rauhanpuolustajien toiminnanjohtajan Teemu Matinpuron alustuksella. Matinpuro johdattaa alustuksellaan tämän päivän rauhanliikkeen haasteisiin ja tehtäviin.
Sen jälkeen vuorossa on ajankohtainen kuuma aihe eli turvapaikanhakijat Suomessa. Mukana debatissa ovat muun muassa Amnestyn Suomen-osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio sekä kotkalainen myyjä Hiwa Haghi.
Ay-väen rauhanpäivillä luovutetaan myös joka toinen vuosi Rauhantyöpaikka-palkinto jollekin ansioituneelle työpaikalle tai muulle yhteisölle. Nimitysperusteena on yleensä ollut innostava toiminta rauhan puolesta.
Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta >>>
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
SKP vietti kymmenen vuotta sitten vappua tunnuksella Irti porvareista! Taiteilija Jani Leinonen suunnitteli SKP:lle tuolloin vapputunnuksen, jossa ilmassa oleva nyrkki viestii kapinasta, uhmasta, yhtenäisyydestä ja voimasta.
Katso lehden sisällys ja tilaa Tiedonantaja!
- 1 / 329
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Facebook sulki toimittaja Yrjö Hakasen tilin lähes vuosi sitten, ennalta varoittamatta ja antamatta mahdollisuutta valittaa asiasta. Siitä alkoi 11 kuukautta kestänyt kafkamainen prosessi, jossa Hakanen vaati tilinsä avaamista. Prosessi päättyi Hakasen voittoon: EU:n digipalveluasetuksen toimeenpanoa valvova viranomainen velvoitti Facebookia hallitsevan Meta-yhtiön palauttamaan Hakasen Facebook-tilin.
Suomen kommunistisella puolueella on kumpaankin kevään vaaliin oma vaaliohjelmansa. Kommunistien vaihtoehto lähtee siitä, että aletaan määrätietoisesti parantaa tavallisten ihmisten oloja. On parannettava pieni- ja keskituloisten taloudellista asemaa, lisättävä vaikutusmahdollisuuksia sekä laajennettava demokraattisia oikeuksia ja vapauksia. Tämä ei tapahdu itsestään, vaan vaatii aktiivista toimintaa kaikkien yhteiskunnan ahtaalle ajamien kanssa, sanotaan puolueesta.
Taiteen edistämiskeskus Taike päätti tänä vuonna jättää Tiedonantajan täysin ilman kulttuurilehtitukea. Tämä tarkoittaa, että Tiedonantaja on nyt täysin julkisten tukien ulkopuolella. Lehden talous nojaa yhä vahvemmin tilauksiin ja lukijoiden tukeen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.