Ay-väen rauhanpäivät Kouvolassa

15.01.2016 - 10:45

Tämän vuoden ay-väen rauhanpäivät järjestetään 16.–17. tammikuuta Kouvolassa. Rauhanpäivillä mietitään, miten hallituksen toimintatavat vaikuttavat esimerkiksi ay-liikkeen sopimusoikeuksiin ja kolmikantaan. Käsittelyssä on jälleen myös kauppa- ja investointisopimus TTIP sekä vähemmän huomiota saanut mutta vaikutuksiltaan TTIP:tä rajumpi TiSA eli palvelukauppasopimus. Pinnan alla kytenyt ja esiin noussut rasismi on sunnuntain paneelin aiheena.

Teemaryhmissä käsitellään ainakin nuorisotakuun toimivuutta, varhaiskasvatuksen tilaa muutosten keskellä sekä monikulttuurisuutta.

Ajankohtaisia aiheita

Keskustan Juha Sipilän johtama SSS-hallitus on oikeistolaisin hallitus Suomessa sodan jälkeen. Eräs sen piirteistä on ollut aggressiivinen työväestön etujen vastainen politiikka, joka kulminoituu työelämän ehtoihin puuttuvaan pakkolakipakettiin. Toisaalta hallituksen leikkaukset sosiaalietuuksiin sekä julkisiin palveluihin kurmottavat duunaria kunnolla.

Hallituksen leikkaukset sosiaalietuuksiin sekä julkisiin palveluihin kurmottavat duunaria kunnolla.

Lauantain paneelissa keskustellaan tarkemmin siitä, miten hallituksen toimintatavat vaikuttavat ay-liikkeen sopimusoikeuksiin ja kolmikantaan. Mukana keskustelemassa ovat muun muassa SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Jukka Kärnä sekä JHL:n aluepäällikkö Hannu Repo.

Lauantain iltapäivän teemana ovat vapaakauppasopimukset. Eri sopimusten vaikutuksia arvioivat eri näkökulmista muun muassa SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen sekä Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan lehtori Teppo Eskelinen.

Lauantaina kokoontuvat myös teemaryhmät.

Sunnuntain ohjelma alkaa Rauhanpuolustajien toiminnanjohtajan Teemu Matinpuron alustuksella. Matinpuro johdattaa alustuksellaan tämän päivän rauhanliikkeen haasteisiin ja tehtäviin.

Sen jälkeen vuorossa on ajankohtainen kuuma aihe eli turvapaikanhakijat Suomessa. Mukana debatissa ovat muun muassa Amnestyn Suomen-osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio sekä kotkalainen myyjä Hiwa Haghi.

Ay-väen rauhanpäivillä luovutetaan myös joka toinen vuosi Rauhantyöpaikka-palkinto jollekin ansioituneelle työpaikalle tai muulle yhteisölle. Nimitysperusteena on yleensä ollut innostava toiminta rauhan puolesta.

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta >>>

Tapahtuma Facebookissa >>>

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.