Ay-väen rauhanpäivät Raumalla

15.01.2015 - 13:40
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Seuraavat Ay-väen rauhanpäivät järjestetään tulevana viikonloppuna Raumalla. Seminaaripaikkana on Rauma-sali (Satamakatu 26). Seminaareihin ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet, ja niihin osallistuminen on maksutonta.

Rauhanpäivät avaa SAK:n Rauman paikallisjärjestön puheenjohtaja Tarmo Marttinen. Rauman kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Kari Koski.

Lauantain seminaareissa ja keskusteluissa esillä ovat muun muassa sote-uudistus, nollatyösopimukset, Ukrainan kriisi sekä Satakunnan rakennemuutos. Teemaseminaarissa pohditaan myös esimerkiksi sitä, minkälainen työmaa on ydinvoimalan rakennusurakka.

Sunnuntaina perehdytään Israelin ja Palestiinan konfliktin juuriin ja nykypäivään sekä TTIP-vapaakauppasopimukseen.

Lauantai-iltana on mahdollisuus viettää vapaammin aikaa Cumuluksen Huviretki-ravintolassa, missä esiintymässä ovat Ragnar b & Haudankaivaja sekä tanssibändi Wallan Tuntemattomat. Timo Kalevi Forss säestää kitaralla rauhanlauluja.

Rauma-salin aulassa on rauhanpäivien ajan esillä valokuvaaja Kirre Koivusen valokuvanäyttely. Koivunen on kuvannut lapsia sodan jaloissa Syyriassa ja palestiinalaisalueilla.

Suosittu keskustelufoorumi

Vuosittaiset Ay-väen rauhanpäivät kerää yhteen 150–300 osanottajaa. Kotimaisten ja kansainvälisten huippuasiantuntijoiden panos yhdessä luottamusmiesten ja muiden ay-aktiivien kanssa on luonut rauhanpäivistä suositun keskustelufoorumin.

Korkeatasoisten alustajien kuulemisen lisäksi ihmiset osallistuvat aktiivisesti keskusteluihin ja näihin tarjoavat oivan mahdollisuuden lukuisat työryhmät mielenkiintoisine aiheineen. Keskustelujen aiheet ovat vaihdelleet ammattiosaston perustason opintokerhoista aina koko maailmaa käsitteleviin aiheisiin kuten Itämeren suojelemiseen, Barentsinmeren öljyvarantoihin, ihmisoikeuksiin eri maissa, sotilasliitto Naton toimenpiteiden arviointiin ja EU:n tuomiin haasteisiin. Tavoitteena on aina ohjelman ajankohtaisuus. Rauhanpäivät järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Vuonna 2009 oltiin Jyväskylässä, 2010 Järvenpäässä, 2011 Turussa, 2013 Lappeenrannassa ja 2014 Hyvinkäällä.

Ay-väen rauhanpäivillä luovutetaan joka toinen vuosi Rauhantyöpaikka-palkinto jollekin ansioituneelle työpaikalle tai muulle yhteisölle. Nimitysperusteena on yleensä ollut innostava toiminta rauhan puolesta.

www.rauhanpuolustajat.org/rauhantoimikunta/rauhanpaivat/

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.