Budjettiriihi jättää monet kylmäksi

19.08.2010 - 11:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Mielenosoittajat ihmettelivat, mihin rikkaan Suomen rahat ovat huvenneet. / Veikko Koivusalo |

Image icon peruspalvelut_eivät_ole_kauppatavaraa.jpg

Työttömien koolle kutsuma mielenosoitus keräsi torstaiaamuna kymmeniä hallituspolitiikkaan tyytymättömiä Helsingin Säätytalon edustalle, Suomen Pankin portaiden juureen.

– Miksi rahaa löytyy aseisiin, mutta ei työttömyyden hoitoon tai perusturvaan? kysyi Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen budjettiriiheen kokoontuneilta ministereiltä.

Hakasen mukaan hallitus myös valehtelee, ettei se tee leikkauksia, vaikka esimerkiksi kunnilta viedään rahaa. Monet kunnat ovat jo nyt pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa, mikä merkitsee leikkauksia kuntapalveluihin ja henkilöstöihin.

Hakanen nosti esille Euroopan ay-liikkeen yhteisen toimintapäivän 29. syyskuuta, jolloin vastustetaan julkisten menojen, työpaikkojen, palvelujen, palkkojen ja eläkkeiden leikkaamista.

Toimintaan ja tekoihin on ryhdyttävä myös Suomessa.

Työttömiä kuritetaan

Helsingin työttömien Anna-Maria Kantola piti käsittämättömänä Kataisen väitettä, että työllisyys paranee omaa tahtia ja sitä, että työllisyysmäärärahoja leikataan tällä varjolla.

Myöskin Sata-komitean ehdotus työmarkkinatuen tarveharkinnan poistamisesta on kaikunut kuuroille korville. Tällä hetkellä puolison tulot leikkaavat monen työttömän perusturvaa.

Pohjois-Pirkanmaalta Kihniöstä asti mieltä osoittamaan saapunut Hannu Tiainen ihmetteli, mihin rikkaan Suomen rahat ovat huvenneet.

– Sanotaan ettei rahaa ole, mutta rikkaita riittää, omaisuustulot kasvavat ja toisaalta tuloerot samalla. Eli rahaa on mutta, mihin sitä oikein kohdennetaan, pohti Tiainen.

SKP:n poliittisen toimikunnan budjettikannanotto >>

Lue lisää perjantaina 20.8. ilmestyvästä Tiedonantajasta!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (9 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.