Öcalanin asianajajat vaativat kiireellistä pääsyä vangitun luokse

15.03.2021 - 19:15
Abdullah Öcalanin asianajajat ovat tehneet useita hakemuksia hänen tapaamisekseen, mutta viranomaiset ovat hylänneet kaikki.

Kurdistanin työväenpuolueen (Partiya Karkerên Kurdistan, PKK) pitkäaikaisen johtajan Abdullah Öcalanin asianajajat vaativat eilen kiireellistä pääsyä vangitun luokse, kun huhut puoluejohtajan kuolemasta Turkissa levisivät sosiaalisessa mediassa. Asiasta kertoo Morning Star.

Asrinin asianajotoimisto vaati, että ainoa tapa selvittää, pitävätkö huhut paikkansa, on mahdollisuus kommunikoida puoluejohtajan kanssa.

Lausunnossaan asianajotoimisto totesi suhtautuvansa tällaisiin väitteisiin erittäin vakavasti ja lisäsi, että se ei ole pystynyt tapaamaan Öcalania pitkään aikaan.

PKK:n johtajan viimeinen puhelu oli hänen veljelleen maaliskuussa 2020, eikä hänestä ole kuultu siitä lähtien.

 

Suurin osan vankila-ajasta eristyksissä

Öcalanin asianajajat ovat tehneet useita hakemuksia hänen tapaamisekseen, mutta viranomaiset ovat hylänneet kaikki. Tämä loukkaa vangitun oikeuksia myös kansainvälisen oikeuden mukaan.

Öcalan on ollut suurimman osan ajastaan vankilassa eristyksissä, ja hänet on pidetty Imralin saarella Marmaranmerellä vuodesta 1999 lähtien.

Huhut puoluejohtajan kuolemasta kiertävät usein. Eräs lähde kertoi Morning Starille, että viimeisimmän huhu tarkoitus saattaa olla häiritä tulevaa kurdien uudenvuoden newroz-juhlaa.

– Jälleen kerran kehotamme poliittisia ja hallintoviranomaisia lopettamaan eristyksen, Asrinin lakitoimisto sanoi ja lisäsi hakevansa kiireellistä vierailua PKK:n johtajan luo.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat