DigiCultStudio

03.02.2011 - 12:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
DigiCultStudiossa keskustellaan muun muassa tekeillä olevasta kotimaisesta Iron Sky -elokuvasta. / Iron Sky |

Informaation digitalisointi ja tietoverkot ovat viime vuosikymmeninä muuttaneet yhteiskuntaa ja kulttuuria perustavalla tavalla. Digitaalisen kulttuurin ja tietoverkkojen erinäisiin ilmiöihin, ongelmiin ja kysymyksiin voi saada näkökulmaa 5. maaliskuuta Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävästä keskustelustudiosta, joka on osa Vastavirtafestivaalin ohjelmaa.

DigiCultStudio on uudenlainen makasiinityyppinen ohjelma, jota voi seurata joko paikanpäällä tai suorana lähetyksenä verkosta, kertoo idean isä ja vetäjä, Tiedonantajan toimittaja Marko Korvela.

Luvassa ei ole pitkiä alustuksia eikä paneelikeskusteluja, vaan tiiviitä, toimitettuja haastatteluja hieman television aamulähetysten tapaan.

– Jokainen keskustelu kestää parisenkymmentä minuuttia, ja väliohjelmana nautitaan digitaalisen kulttuurin tuotoksista, videopätkistä, kuvista ja musiikista. Tarkoitus on myös saada paikalle muutama live-esiintyjä sekä musiikin että teatterin alalta, sanoo Korvela.

Studion aihepiirit käsittelevät muun muassa elektronisen musiikin tekemistä, kulttuurituotteiden jakelun muutoksia sekä median ja kirjojen siirtymistä sähköiseen muotoon.

– Tärkeä pohdinnan aihe on digitaalisen maailman alistaminen bisnekselle, tekijänoikeudet ja ylipäätään kysymys siitä, kenen ehdoilla ja tarpeista käsin tietoyhteiskuntaa kehitetään, sanoo Korvela.

Keskustelijoiksi ovat lupautuneet muun muassa vihreiden kansanedustaja Jyrki J. J. Kasvi, Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtaja Anna-Mili Tölkkö, tiedonantaja.fi-verkkolehden blogistit Hannu Tiainen Kihniöstä sekä Hanna Era Jyväskylästä, Iron Sky -elokuvan tiimistä Jarmo Puskala, industrial-muusikko Ilari Sivil, Into-kustantamon sähköisistä kirjoista vastaava Milla Karppinen sekä Tiedonantajan päätoimittaja Erkki Susi.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.