Eduskuntapuolueet söivät jo vaalilupauksensa Helsingissä

30.03.2011 - 13:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Rikas Helsinki pyrkii karsimaan lähipalveluja. Asukkaat ovat nousseet puolustamaan muun muassa Koskelan terveysasemaa. / Toivo Koivisto |

Maanantai-iltana tehtiin Helsingin kaupunginhallituksen kokouksessa historiaa. Ensin kaupunginhallitus hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen, joka on peräti 695 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Heti sen jälkeen päätettiin yksimielisesti ensi vuoden budjetin valmistelulle raami, joka vähentää palvelujen määrärahoja reaalisesti kymmenillä miljoonilla euroilla.

Useimmissa palveluissa toimintamenojen kasvuun on varattu vain 1,2 prosentin lisäys tämän vuoden budjettiin nähden. Se ei riitä kattamaan edes kustannusten nousua.

Ylijäämästä suurin osa on myyntivoittoa Helsingin vesilaitoksen myymisestä kuntayhtymälle. Ostaja maksaa sen pidemmän ajan kuluessa. Voittoa kertyy myös kaupungin liikelaitoksista.

Budjettiraamiin liittyy tuottavuusohjelma, jolla aiotaan valtionhallinnon tuottavuusohjelman tapaan vähentää työpaikkoja.

Perussuomalaiset ”vanhojen puolueiden” kelkassa

SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen pitää käsittämättömänä sitä, että myös vihreiden, demareiden, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten edustajat ovat hyväksyneet peruspalveluja heikentävän budjettiraamin samaan aikaan kun kaupunki tekee satojen miljoonien voittoa.

– Budjettiraamilla kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat syöneet vaalikentillä antamansa lupaukset hyvinvointipalveluista ja työllisyydestä jo ennen vaaleja.

– Samalla se on surkea esimerkki siitä, miten pitkälle vihreät, demarit, Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat omaksuneet oikeistolaiset opit. Satojen miljoonien voittoa tekevässä Helsingissä ei ole todellakaan mitään taloudellisia perusteita leikata palveluista.

Hakanen pitää Helsingissä tehtyä budjettiraamia varoittavana osoituksena siitä, mihin nykyiset eduskuntapuolueet valmistautuvat myös valtion budjettiratkaisuissa. Pankkien tukemiseen riittää miljardeja, mutta pieni- ja keskituloisille tärkeitä määrärahoja leikataan.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (9 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.