Eduskuntavaalien takapakista kohti kuntavaaleja

21.04.2011 - 12:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Riitta Tynjä arvelee, että moni SKP:ta aiemmin äänestänyt on pelannut varmaan päälle ja tukenut vasemmistoliittoa. / Satu Simonen |

Vaaleissa Suomen kommunistisen puolueen kannatus otti aimo askeleen takapakkia. Niin kävi myös Keski-Suomessa huolimatta siitä, että ehdokaslista oli edustava, töitä tehtiin paljon ja kampanjassa oli koko ajan hyvä tunnelma.

Piirissä eniten ääniä SKP:n listalla netonnut sosiaalityöntekijä ja SKP:n Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Riitta Tynjä kertoo olevansa pettynyt sunnuntaiseen vaalituloksen johdosta, se kun ei millään tavalla vastaa tehtyä työmäärää ja odotuksia.

– Ihmettelen omaakin äänimäärää. Edellisiin vaaleihin verrattuna tuhat ääntä jäi saamatta, laskeskelee Tynjä.

Hän ei ole vielä ehtinyt kunnolla analysoida syitä, miksi näin kävi. Piirin työvaliokunta kokoontui keskiviikkona tekemään perusteellisempaa vaaliarviota.

Varman päälle pelaaminen maksoi ääniä

Tynjä kuitenkin arvelee, että moni SKP:ta aiemmin äänestänyt on pelannut varmaan päälle ja tukenut vasemmistoliittoa, jolla ei edellisellä vaalikaudella ollut edustajaa Keski-Suomesta. Nyt eduskuntaan nousee vasemmistoliittolainen toimittaja Eila Tiainen. Tynjän mukaan myös vasemmistonuoret tekivät kovasti työtä sen eteen että vasemmistoliitto paikan Keski-Suomesta saa.

Poliittisen trendin mukana vaalipiiristä eduskuntaan nousee kaksi perussuomalaista. Eniten ääniä kerännyt persu Kauko Tuupainen on Tynjän mukaan entisiä demareita, mutta enemmän huolestuttaa viitasaarelaisen Teuvo Hakkaraisen läpimeno.

– Hakkarainen on profiloitunut kovana maahanmuuttokriitikkona ja on puhunut vaalipaneeleissa "turvapaikkaturismista", pohtii Tynjä. Miten nämä mielipiteet tulevat näkymään konkreettisessa Perussuomalaisten politiikassa ja minkälaisen roolin persujen maahanmuuttovastainen klikki ylipäätään saa, se jää nähtäväksi.

Nyt Jyväskylässäkin pohditaan jo kuntavaaleja, jotka käydään ensi vuonna.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.