Egyptin presidentti Mubarak eroaa
Egyptiä itsevaltaisesti 30 vuotta hallinnut presidentti Hosni Mubarak ilmoitti tänään eroavansa virastaan. Valta on nyt siirtynyt armeijalle.
Mubarak joutui taipumaan 18 päivää kestäneiden mielenosoitusten ja protestien edessä kansan tahtoon. Vielä eilen Mubarak kertoi, ettei aio erota. Eilisen puheen jälkeen Kairoon leiriytyneiden mielenosoittajien pettymys oli käsinkosketeltava, mutta tänään Egyptissä juhlitaan sekä Kairon keskustassa että ympäri koko maata.
Myös Gazassa ovat palestiinalaiset ja valtaa pitävä Hamas riemuinneet Mubarakin lähdön johdosta. Gazassa toivotaan, että Egypti avaa rajansa palestiinalaisille ja murtaa Gazan pitkään jatkuneen saarron.
Mubarakin lähtö on voitto paitsi Egyptin kansalle myös imperialismin vastaiselle taistelulle.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Israelin tiedusteluministeriön laatimassa asiakirjassa, jonka koko sisältö julkaistiin Mekomit-verkkojulkaisussa viime viikolla, suositellaan Gazan kaistan väestön pakkosiirtoa Siinaille pysyvästi ja kehotetaan valmistelemaan kansainvälistä yhteisöä hyväksymään siirto. Asiakirjassa ehdotetaan myös Gazan asukkaille suunnattua kampanjaa, joka "motivoi heitä hyväksymään suunnitelman".
Turkin kommunistisen puolueen pääsihteeri Kemal Okuyan avaa poliittisen Islamin merkitystä poliittisena voimana. Palestiinalaisten vastarinnan pelkistäminen pelkkään Hamasiin on vakava virhe. Sekulaari yhteiskunta on välttämätön edellytys edistykselle myös Islamilaisessa maailmassa.
Harva on kuullut lokakuun 17. päivän tapahtumista Pariisissa vuonna 1961. Pariisin poliisi kidutti tuhansia ihmisiä ja satoja murhattiin poliisin toimista raa’asti. Kaikki tämä suunnitelmallisesti. Maailma vaikeni yli 30 vuotta asiasta, ja vieläkään Ranskan valtio ei ole ottanut vastuuta Pariisin verilöylystä. Miksi näin?
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.