Egyptin presidentti Mubarak eroaa

11.02.2011 - 21:08
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Mubarak joutui taipumaan 18 päivää kestäneiden mielenosoitusten ja protestien edessä. / TA |

Egyptiä itsevaltaisesti 30 vuotta hallinnut presidentti Hosni Mubarak ilmoitti tänään eroavansa virastaan. Valta on nyt siirtynyt armeijalle.

Mubarak joutui taipumaan 18 päivää kestäneiden mielenosoitusten ja protestien edessä kansan tahtoon. Vielä eilen Mubarak kertoi, ettei aio erota. Eilisen puheen jälkeen Kairoon leiriytyneiden mielenosoittajien pettymys oli käsinkosketeltava, mutta tänään Egyptissä juhlitaan sekä Kairon keskustassa että ympäri koko maata.

Myös Gazassa ovat palestiinalaiset ja valtaa pitävä Hamas riemuinneet Mubarakin lähdön johdosta. Gazassa toivotaan, että Egypti avaa rajansa palestiinalaisille ja murtaa Gazan pitkään jatkuneen saarron.

Mubarakin lähtö on voitto paitsi Egyptin kansalle myös imperialismin vastaiselle taistelulle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (17 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.