Ei Natolle!
Naton huippukokous järjestetään ensimmäisen kerran Naton ulkopuolisessa maassa, kun maaliskuun alussa ulkoministeri Aleksander Stubb isännöi Suomessa pidettävää kokousta.
— Se on myös osa Naton PR-toimintaa. Luodaan myönteistä kuvaa sotilasliitosta, joka on valmis sotimaan ympäri maailman, sanoo hitsaaja Aaro Heikkinen Iisalmesta.
Hän on mukana järjestämässä Kuopioon "Ei Natolle!"-tapahtumaa lauantaina 27. helmikuuta. Tapahtuma alkaa torilta klo 10.30, jossa kuullaan musiikkia ja puhuvat muun muassa Heidi Komulainen ja Hanna Era. Se jatkuu Kuopion työväenyhdistyksen talolla Suomen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtajan Teemu Matinpuron alustuksella klo 12 ja useilla pyydetyillä puheenvuoroilla. Ryhmätöissä ideoidaan Naton vastaista toimintaa.
— Eliitin Nato-innosta huolimatta kansalaisten valtaenemmistö on jäsenyyttä vastaan. Oman mielipiteen ilmaiseminen on demokratian peruspilari, muistuttaa Aaro Heikkinen.
— Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden sanoa painavan sanansa. Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee liikkeelle, se on hirmu tärkeää.
— Tämä on ikäänkuin lähtölaukaus Naton vastaiselle toimintaviikolle. Voidaan järjestää eripuolilla Suomea voimavarojen mukaisia esiintymisiä. Kaikki huipentuu valtakunnalliseen mieleosoitukseen Helsingissä 4. maaliskuuta. Olen lähdössä sinne, haluan näin ilmaista kantani - Nato pois Suomesta!
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Ilmastonmuutos ja ekokriisi laajemminkin on välitön uhka ihmiskunnalle. Kaikkein kovimmin se iskee maapallolla köyhimpiin ja haavoittuvimpiin väestönosiin. Aikaa katastrofiin torjumiseen on vähän.
Rauhan ja palestiinalaisten oikeuksien puolesta järjestetään mielenosoitus viikonloppuna Helsingissä. Myös asekauppaa Israelin kanssa vaaditaan lopetettavaksi.
Leikkaukset tulevat syventämään luokkajakoa. Rosa Warski kirjoittaa puheenvuorossaan niukkuuspolitiikan vaikutuksista lapsiin, nuoriin ja opiskelijoihin.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.