Suomen hallituksen lyhytnäköiset ja suhteettomat leikkaukset uhkaavat perusoikeuksiamme, oikeuttamme kulttuuriin ja hyvinvointiin. Sakset seis! -adressi luovutetaan päättäjille itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 14-16 Helsingin Kansalaistorilla. Adressin voi allekirjoittaa aina 4.12. asti.
Ei verorahoja ökyrakentamiseen
Tampereella osoitettiin maanantaina mieltä ökyrakentamista vastaan. Kaupunginvaltuusto päätti samaan aikaan suljetuin ovin tukea kyseenalaista Kansi- ja Areenahankkeita 60 miljoonalla eurolla.
SKP:n valtuutettu Jari Heinonen vastusti kaupunkilaisten rahojen pistämistä kaupalliseen hankkeeseen. Heinosen mukaan päättäjillä ei ollut ennen päättävää kokousta vieläkään tietoa siitä, ketkä tulevat osakkaiksi Keskusareenan kiinteistöyhtiöön tai ketkä ovat keskeiset sijoittajat.
– Kyllä tällä tavalla varsin hankala tehdä päätöksiä. Isoista rahoista on kysymys. Olen sitä mieltä, että näillä ehdoilla ja edellytyksillä ei ole mahdollisuuksia tehdä suljetuin ovin päätöksiä, totesi Heinonen mielenosoituksessa.
SKP Tampere: Irti yhteiskuntasopimuksesta
Suomen kommunistisen puolueen Tampereen piirin piirikokous vaatii ammattiyhdistysliikkeen johdolta ja liittojen jäsenistöistä koostuvilta hallinnoilta päätöksiä irtaantumisesta yhteiskuntasopimuksesta.
Yhteiskuntasopimukseen lähdettiin mukaan, jotta uusia heikennyksiä sosiaaliturvaan tai työehtoihin ei enää tule. Porvarihallitus ilmoittaa jatkuvasti uusista leikkauksista ja heikennyksistä juuri näihin asioihin. Lähtökohta piti olla uusien työpaikkojen luonti, mutta toisin on käynyt! Kaikki, myös liittojen johtajat ja hallinnot, ovat saaneet lukea, kuinka yritykset kiertävät veroja erilaisin verosuunnitteluin. Rahat, joilla piti luoda uusia työpaikkoja, valuvat nyt veroparatiiseihin, asevarusteluun ja EU:lle sekä sijoittajille.
Työttömät, sairaat, eläkeläiset ja lapsiperheet joutuvat turvautumaan jopa ruokajonoihin. Hekin ovat osa ay-liikettä ja heidän puolustamisensa kuuluu osaksi ammattiyhdistysliikkeen toimintaa. SAK:n sekä liittojen on suunnattava voimavaransa työväestön sosiaaliturvan ja työehtojen tason säilyttämiseen. Keskusteluja suurkeskusjärjestöistä ja suurliitoista ei tässä tilanteessa tarvita.
Eroon asevarustelusta!
Sodan uhasta on huolestuttavia merkkejä, myös Euroopassa. USA ja Nato ovat lisänneet Venäjän rajanaapurien varustamista. Parasta aikaa maamme on USA:n sotilaallisena temmellyskenttänä Venäjää vastaan, mistä vastuun kantavat maamme hallitus ja armeijan ylin johto.
Vaadimme hallitukselta selvitystä, miksi näin uhataan maailmanrauhaa ja rikotaan Suomen perustuslakia. Mitä kustannuksia USA:n provokaatiosta aiheutuu?
Hallitus ja tiedotusvälineet ajavat Suomen Nato-jäsenyyttä ja sen korviketta USA-yhteistyötä. Kansalaisten enemmistön mielipide yritetään syrjäyttää eikä rauhanjärjestöjä kuulla. Nato on sotilasliitto eikä rauhanjärjestö. Maamme tulee hakeutua sitoutumattomien maiden liittoon ja ajaa rauhan ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamista.
Nyt on aika toimia – on toimittava ennen kuin aseet puhuvat! Suomen kansa sanoo EI Natolle ja USA:n sotapolitiikalle!
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.