Einstein vastaan Bolkenstein

10.02.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 6/2006.

Euroopan unionin parlamentti päättää ensi viikolla kannastaan palveludirektiiviin, jota kutsutaan esittäjänsä mukaan myös Bolkensteinin direktiiviksi. Kyseisen direktiivin tarkoituksena on laajentaa vapaa kilpailu koskemaan EU:ssa myös palveluja.


Palveludirektiiviä vastaan järjestetään Strasburgissa kaksikin suurta mielenosoitusta. Lauantaina on Attacin ja useiden muiden järjestöjen mielenosoitusta direktiivin hylkäämiseksi. Tiistaina on Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön EAY:n koolle kutsuma mielenosoitus, jossa vaaditaan rajaamaan direktiivin ulkopuolelle työehtosopimusasiat ja yleishyödylliset palvelut sekä hylkäämään ns. alkuperämaaperiaate. jonka mukaan palvelujen viennissä riittävät lähettäjämaan normit ja valvonta.
SKP vaatii hylkäämäänSuomen kommunistinen puolue osallistuu eurooppalaiseen kamppailuun palveludirektiivin hylkäämiseksi. SKP on vedonnut suomalaisiin europarlamentaarikkoihin ja levittää vetoomusta direktiiviä vastaan eri puolilla maata lauantaina ja tiistaina.


EU:n neuvoston ja parlamentin yhteistä kantaa edellyttävät lopulliset ratkaisut direktiivistä saattavat siirtyä Suomen EU-puheenjohtajakaudelle. SKP vaatii hallitusta, suomalaisia EU-parlamentin jäseniä ja kuntia ottamaan kantaa direktiivin hylkäämiseksi....

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli