Elintarviketyönantajan junttaama työaikamalli ei ole tätä päivää

21.04.2010 - 11:20
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Pääluottamusmies Jukka Mahlamäki lakkovahdissa Meiran porteilla Helsingissä. / Veikko Koivusalo |

Image icon jukka_mahlamäki_Meiran_portilla.jpg

Suomen elintarviketyöläisten liitto on toistamiseen lakossa. Keskiviikkona alkanut työtaistelu kestää kolme vuorokautta ja päättyy perjantain ja lauantain välisenä yönä. Lakko koskee 9 300 työntekijän töitä.

Eri puolilla maata tuotanto pysähtyi 57 tuotantoyksikössä, muun muassa Fazerin ja Vaasan leipomoissa, Valion meijereissä sekä HK Ruokatalon ja Atrian tehtailla. Myös Pauligin, Hartwallin, Meiran ja Sinebrychoffin tuotanto sekä Fazerin ja Pandan makeistehtaat hiljenivät.

Meira Kahvipaahtimon pääluottamusmies Jukka Mahlamäki Helsingistä kertoo, että valtakunnansovittelija Esa Lonkan tekemä sovintoesitys oli kuin suoraan työnantajan papereista, eikä liitto voinut esitystä missään nimessä hyväksyä.

Mahlamäen mukaan työnantajan junttaama työaikamalli ei ole tätä päivää.

– Niin kauan kuin tekstikysymyksiä ei saada kuntoon, ei palkoistakaan päästä keskustelemaan, huomauttaa Mahlamäki.

Hänen mukaansa uusi työaikamalli edustaa työnantajan sanelupolitiikkaa, joka hyödyttäisi vain muutamaa suurempaa elintarviketeollisuuden konsernia. Parempiin tuloksiin päästäisiin sopimalla työajoista ennemmin porkkanoilla kuin työnantajan mahtikäskyillä.

Ensi viikolla uhkaa Meirallakin työnantajan julistama kahden vuorokauden työsulku. Elintarviketyöläisten Liitto on puolestaan antanut uuden lakkouhan ajalle 5.5.-10.5.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.