Elokapina vaatii kadunvaltauksella Suomen hallitusta lopettamaan ilmaston kuumentamisen

17.06.2021 - 16:15
(updated: 29.06.2021 - 17:45)
Elokapina on aloittanut mielenilmaisun Mannerheimintiellä Pikkuparlamentin puiston edessä. Kuva Toivo Koivisto

Tänään klo 13 alkaen Elokapina-liikkeen mielenosoittajat ovat katkaisseet liikenteen Helsingin Mannerheimintiellä Pikkuparlamentin puiston edessä. Liikenne on katkaistu molempiin suuntiin. Mielenosoittajat ohjaavat paikalla autoja kiertoteille. Mielenosoitus on rauhanomainen.

Elokapina on osa kansainvälistä Extinction Rebellion -liikettä, joka yrittää herättää valtaapitävät pysäyttämään kuudennen massasukupuuton etenemisen, sekä minimoimaan ilmasto- ja ympäristökriisin aiheuttamien joukkokuolemien ja sosiaalisen romahduksen riskin.

Kansalaistottelemattomalla mielenilmaisulla Elokapina vaatii Suomen hallitusta lopettamaan ilmaston kuumentamisen mahdollisimman pian, jotta Suomi ei osallistuisi joukkosurmaan. Lisäksi hallitusta vaaditaan kertomaan tosiasiat ilmastokriisin vakavuudesta suomalaisille.

Elokapina aikoo jatkaa mielenilmaisua Mannerheimintiellä iltaan asti. Mielenosoittajat arvioivat päivän päätteeksi missä protesti jatkuu. Elokapinan Kesäkapina (sarja mielenosoituksia ja tapahtumia) jatkuu vähintään ensi viikkoon asti.

Elokapina toteuttaa kansalaistottelemattoman mielenilmaisun keskeisellä paikalla Helsingissä, jotta suomalainen yhteiskunta ymmärtäisi, että ilmaston kuumentaminen on tässä vaiheessa satojen miljoonien ihmisten henkeä uhkaava ihmisoikeusrikos, ja siksi Suomen on toimittava nopeammin päästöjensä lopettamiseksi.

Elokapina katsoo että toimiakseen tilanteen edellyttämällä tavalla hallituksen on aloitettava säännöllinen valtiollinen kriisitiedostus ja julistettava ilmastohätätila. Toimiakseen eettisesti, hallituksen on lopetettava ilmaston kuumentaminen omalta osaltamme niin pian kuin mahdollista, vuoteen 2025 mennessä.

Mielenosoituksen kaikki vaatimukset on luettavissa liikkeen Facebook-sivulta. Samalla sivulla on myös videoita tapahtumasta.

Elokapina 17.6.2021 Mannerheimintie Helsinki kuva Toivo Koivisto
Elokapina vaatii että myös kulutusperäiset päästöt on sisällytettävä kaikkiin Suomen päästövähennystavoitteisiin. Kuva Toivo Koivisto

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa