Emme alistu ikinä

28.04.2017 - 14:00

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen kiroilee vappupuheessaan ja uhoaa, etteivät kommunistit luovuta tai anna periksi.

Väisänen väittää, että mikäli porvarit saisivat itse päättää, eivät muuta työläisillä teettäisikään kuin työtä – kolmessa vuorossa, ylitöitä, pakkotöitä, alihinnoiteltuja urakoita, paikallisesti joustettuja hommia, harmaasti ja halavalla, hän tokaisee.

– Kapitalistit perkeleet – jos vain ne saisivat päättää, eivät muuta tekisikään kuin asettaisivat muureja ja sotia ihmisten ja ihmisten unelmien välille. Pudottaisivat pommeja ja uhittelisivat toisilleen. Pankki ja bisnesmiehet ja niiden poliittiset juoksupojat – jos vain ne saisivat päättää, katsoisivat vaan omaan napaansa. Egoisti-siat! Unohtaisivat Kyproksen, Palestiinan, Länsi-Saharan – sorrettujen solidaarisuuden, lataa Väisänen.

Vappuna kolminkertainen protesti

Vappuna kommunistit esittävät protestin porvarien työllisyyspolitiikalle ja vaativat työn jakamista, työttömien palkkaamista töihin kuntien ja kaupunkien töihin peruspalveluihin. Työn keskittämisen sijaan harvoille vaativat kommunistit toisenlaisen työkulttuurin aloittamista ja työn tekemistä kuuden tunnin työpäivän jaksoissa ansiotasoa alentamatta.

Kommunistit kantavat erityistä huolta kuntavaalien tuloksesta, joka kertoo yhteiskunnan konservatiivisuudesta ja voimistuneesta kapitalismista.

Vappuna kommunistit vaativat myös eduskuntaa irtaantumaan Sipilän yli 10 miljardin asehankinnoista. Vappulavoilla kommunistit kysyvät, miksi Vasemmistoliitto, demarit ja vihreät eivät vielä ole selkeästi laittaneet stoppia militarisoitumiselle eduskunnassa vaan ovat olleet mukana Sipilän kokouksissa, joiden viesti ulos on ollut, että Suomeen hankitaan lisää aseita.

Lisäksi kommunistit kantavat erityistä huolta kuntavaalien tuloksesta, joka kertoo yhteiskunnan konservatiivisuudesta ja voimistuneesta kapitalismista. Kommunistit nostavat punaliput korkealle ja vetoavat laajaan työväenliikkeeseen, että se palaisi juurilleen, irtoaisi porvareista ja olisi internationaalinen. Tämä haastaa laajan vasemmiston, ay-liikkeen ja kansalaisyhteiskunnan voimakkaampaan solidaarisuustyöhön niin kotimaassa kuin maailmojen äärissä olevien ihmisten tilanteen parantamiseksi.

Vappupuheita tiedossa

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen puhuu vappuna Vasemmistoliiton EU-mepin ja presidenttiehdokas Merja Kyllösen kanssa SKP:n ja Vasemmistoliiton yhteisessä tilaisuudessa ja samalla vappulavalla Nokialla. Tampereella puheenjohtaja Väisänen puhuu Laikun lavalla.

SKP:n pääsihteeri Petra Packalén puhuu Helsingissä Narinkkatorilla. SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López puhuu SKP:n vappupiknikillä Kirkkopuistossa.

SKP:n vappusivut Facebookissa >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.