Erilaisuus on rikkautta myös marxilaisuudessa

05.12.2010 - 12:01
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Itävaltalainen Barbara Steiner työskentelee Transform-verkostossa. / Marko Korvela |

Eurooppalainen marxilaisen ja kriittisen yhteiskuntatutkimuksen verkosto Transform tekee läheistä yhteistyötä Euroopan vasemmiston kanssa. Verkostossa työskentelevä itävaltalainen Barbara Steiner toteaa, että yhteistyö on tälläkin saralla voimaa. Hänen mukaansa on hyvä, että Transform-verkostoon kuuluu erilaisia yhteisöjä ja järjestöjä, koska se rikastaa keskustelua.

– Transform-verkoston eräs tarkoitus on edistää Euroopan vasemmiston toimintaa ja tuoda tutkimustietoa vasemmiston poliittiseen käyttöön. Ristiriitoja erilaisten poliittisten näkemysten välillä toki on, mutta on tärkeää jakaa tietoa ja pohtia asioita yhdessä.

Steiner korostaa, miten Pariisin kongressissakin on puhuttu paljon vasemmiston yhteistyöstä.

– Transform-verkosto on tapa toteuttaa konkreettisesti tätä yhteistyötä.

Marxilaisuus on poliittista

Barbara Steiner itse liittyi Itävallan kommunistinuoriin jo teinivuosina. Tällä hetkellä hän on mukana sekä kommunistipuolueen että kommunistisen opiskelijaliikkeen toiminnassa. Transform-työn ohella hän valmistelee valtio-opin opinnäytetyötään Euroopan vasemmiston toiminnasta.

– Marxilaisuudessa ei pidä vältellä poliittisuutta. Se kuuluu asiaan. Moni Transform-verkoston tutkijakin on mukana puoluepolitiikassa.

Demokraattinen sivistysliitto hyväksyttiin syyskuussa Transform-verkoston tarkkailijajäseneksi. Barbara Steinerin mukaan on hienoa, että DSL on mukana kehittämässä marxilaisuuden tutkimusta Euroopassa. Tarkoitus on hyötyä yhteistyöstä molemmin puolin.

Transform-verkoston kotisivu

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (12 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.