Espanjan kommunistinen puolue kunnioittaa Salvador Allenden muistoa

11.09.2012 - 13:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Espanjan kommunistinen puolue PCE haluaa muistuttaa tänään 11.9. siitä henkilökohtaisesta uhrista, jonka antoi Salvador Allende Chilen armeijan tehdessä 1973 vallankaappauksen laillista hallitusta vastaan.

Tämä vallankaappaus oli alku Augusto Pinochetin diktatuurille, joka jätti jälkeensä tuhansia kuolleita, kidutettuja, karkotettuja ja kadonneita. Melkein neljäkymmentä vuotta näiden tapahtumien jälkeen näiden tapahtumien uhrit hakevat edelleen oikeutta ja totuutta.

Vallankaappaus oli kuitenkin myös alku uusliberalistisen talouden mallille, joka julkisten palveluiden yksityistämisinnossaan johti köyhyyteen ja syrjäytymiseen valtaosan chileläisistä. PCE haluaa siksi tänään antaa tukensa myös niille sosiaalisille liikkeille, joita rakennetaan Chilessä vastustamaan sitä uusliberalistista perinnettä, joka sai alkunsa vallankaappauksessa 11.9.1973.

Salvador Allenden tekemä uhraus Chilen työläisten ja maanviljelijöiden, alistettujen ja osattomien puolesta on vahva esimerkki siitä, etteivät kaikki poliitikot ole samanlaisia.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.