EU-komissio taas työaikojen kimpussa

24.03.2010 - 14:29
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Euroopan ay-liike ja vasemmisto vastustivat edellistä yritystä pidentää työaikaa. / TA-arkisto |

Euroopan komissio pyytää työntekijöiden ja työnantajien edustajilta näkemyksiä siitä, miten EU:n työaikasääntöjä voitaisiin tarkistaa. Kyse on ensimmäisestä askelesta työaikadirektiivin kattavassa uudelleentarkastelussa sen jälkeen, kun aiemmissa pyrkimyksissä tarkastella voimassa olevaa lainsäädäntöä ajauduttiin huhtikuussa 2009 umpikujaan.

Työllisyydestä, sosiaaliasioista ja osallisuudesta vastaava EU-komissaari László Andorin mukaan työaikoihin liittyvät "ongelmat" eivät ole poistuneet mihinkään. Andor on huolissaan muun muassa siitä, että keskimääräinen työaika EU:n alueella on laskenut vajaaseen 38 tuntiin viikossa.

EU-maiden ammattiyhdistysliike ja vasemmisto ovat kamppailleet työaikadirektiiviä vastaan, koska se pidentäisi työaikoja, murentaisi yleissitovia työehtosopimuksia ja lisäisi työvoiman polkumyyntiä.

Euroopan vasemmisto ja Suomen kommunistinen puolue sen mukana on kannanotoissaan vaatinut päinvastoin työajan lyhentämistä, palkkojen korottamista, lisää työpaikkoja ja hyvinvointia sekä talouden ekologista rakennemuutosta.

Työmarkkinaosapuolilla on nyt kuusi viikkoa aikaa esittää näkemyksensä komissiolle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.