Euroopan aika ottaa askel vasemmalle

14.05.2014 - 09:48
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Euroopan unionin parlamenttivaaleissa voi ennakkoäänestää keskiviikosta 14. toukokuuta tiistaihin 20. toukokuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 25. toukokuuta.

Suomen kommunistinen puolue tuo listallaan Euroopan unionin parlamentin vaaleihin EU:n ja kapitalismin vastaisen, työväenluokkaisen vaihtoehdon. Olemme osa Euroopan vasemmistoa ja maailman kansainvälistä kommunistista liikettä, joka kamppailee paremman tulevaisuuden puolesta – maailman, jossa ihmistä ja luontoa ei alisteta ahneudelle ja riistolle.

Toisenlaisen Euroopan rakentaminen ei ole mahdollista Euroopan unionin sopimusten puitteissa. EU pyrkii estämään työväenliikkeen taistelua oikeuksistaan ja demokratiasta.

Unioni on imperialistinen rakenne, kapitalistien luokkataistelukoneisto, joka edistää suurten yhtiöiden etuja niiden pyrkiessä kasvamaan ja maksimoimaan voittonsa. Sen tavoitteena on yhdistää suuryritysten ja jäsenvaltioiden voimat tiiviiksi poliittiseksi liitoksi, talous- ja rahaunioniksi sekä yhteiseksi turvallisuus- ja sotilaspolitiikaksi.

Meidän mielestämme politiikan suunnan muuttaminen edellyttää irtautumista nykymuotoisesta EU:sta. Unionin rakenteita ja toimivaltaa on ryhdyttävä purkamaan ja päätäntävaltaa on palautettava ihmisille itselleen. Toisenlainen Eurooppa voi perustua vain itsenäisten kansojen vapaaehtoiselle yhteistyölle.

Suurpääomaa syleilevälle politiikalle ja kansallisten rajojen sisälle käpertyvälle nationalismille on vaihtoehto: Euroopan kansojen solidaarisuus ja työväenluokan internationalismi, joka ei kaipaa unionin kaltaisia rappeutuvia rakenteita.

SKP:n listan ehdokkaat numeroilla 22-41 >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (34 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.