Euroopan parlamentin vasemmisto tukee Kreikan yleislakkoa

03.05.2010 - 11:04
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Ay-verkosto PAME:n organisoimat työläiset marssivat huhtikuussa vastustaakseen EU:n ja maan hallituksen ajamia leikkauksia. / KKE |

Kreikassa toteutetaan ylihuomenna 5. toukokuuta yleislakko vastalauseena Ranskan ja Saksan suurpankkien sanelemalle ja Kansainvälisen valuuttarahaston laatimalle kansaa kuristavalle ohjelmalle. Jos Kreikan eliitti tämän ohjelman hyväksyy, niin sen jälkeen Kreikka on samassa asemassa kuin miehitetyt maat aina ovat: Kansan demokraattiset oikeudet poljetaan lokaan. Tilanteen ovat tässä tapauksessa sanelleet Euroopan suurpankkien pankkiirit ja kansainvälinen valuuttarahasto.

Korjausohjelma kriisiin on jälleen myrkkyä potilaalle. Kansa näännytetään samalla menetelmällä, jolla nykyinen saalistajien luoma kriisi syntyi. Nykyisen kriisin varjossa kajotaan myös perusoikeuksiin: karsitaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa, koulutusta, kuristetaan työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden toimeentuloa, yritetään rajoittaa ay-liikeen toimintaoikeuksia, murretaan työehtosopimusjärjestelmää... luettelo on pitkä. 

Euroopan yhtyneen vasemmiston konfederaatioryhmä / Pohjoismaiden vihreä vasemmisto GUE/NGL tukee Kreikan yleislakkoa ja osoittaa viestissään solidaarisuutta Kreikan kansalle.

Kreikan työtä tekevän väestön elinolot ovat kovan hyökkäyksen kohteena. Sama pätee Portugalin, Espanjan, Irlannin ja koko Euroopan työväestöön.

– Haluamme lähettää solidaarisuuden viestin kaikille Euroopan työläisille, eläkeläisille ja nuorille. Vastustamme Euroeliitin yrityksiä lietsoa nationalistisia ristiriitoja välillemme. Vappu on kansainvälinen työn päivä, mikä on hyvä ajankohta korostaa työväenluokan kansainvälisen yhteistyön merkitystä.

GUE/NGL-ryhmä tukee Kreikan yleislakkoa 5. toukokuuta ja kaikkia kansainvälisiä solidaarisuuden osoituksia tärkeänä askeleena kohti Euroopan laajuista kamppailua.

- Solidaarisuutta Kreikan työläisille kautta koko Euroopan!

- Ei finanssimarkkinoiden, luottoluokituslaitosten ja Kansainvälisen valuuttarahaston diktatuurille!

- Euroopan työläisten yhteisen kamppailun puolesta - me emme maksa pomojen aiheuttamaa kriisiä!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.