Euroopan radikaali ay-liike näkyy Tampereella 17.9.

08.09.2011 - 10:26
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Italiassa USB-ammattiliitto jatkoi 6. syyskuuta yleislakkoa omalta osaltaan vielä seuraavana päivänä. / USB |

Kriittisen ay-verkoston syksyn kalenteri alkaa täyttyä toiminnasta. Tapahtumia ja tempauksia verkkoon päivittävä Sippo Kähmi toteaa, että mahdollisuuksia on monenlaiseen. Verkoston mielestä olisi toivottavaa, että esimerkiksi syyskuun puolessa välissä budjettiriihen aikaan syntyisi protestia hallituksen kaavailemia leikkauslistoja vastaan.

17. syyskuuta, Tiedonantaja-festivaalin kanssa samaan aikaan vietetään Euroopan ammatillisen yhteistyöjärjestön toimintapäivää. Kähmi kertoo, että mielenosoituksen kärki on tällä kertaa Puolassa, Wraclavin kaupungissa, mutta toimintaa järjestetään myös eri puolilla Eurooppaa.

Kriittinen ay-verkosto haluaakin kutsua kaikkia ammattiyhdistysaktiiveja mukaan lähettämään solidaarisuusviestinsä Puolaan Tampereen Keskustorilta, jonne paikalliset aktiivit pystyttävät klo 10 verkoston teltan espanjalaisten “tyytymättömien torien” hengessä. Teltalla kuullaan puheenvuoroja ammattiyhdistysliikkeen ruohonjuuritasolta.

– Lauantaina 15. lokakuuta on vuorossa Espanjan torien liikkeen tekemästä aloitteesta virinnyt toimintapäivä demokratian puolesta, jolloin toivottavasti eurooppalainen radikaali ay-liike näkyy ja kuuluu myös Suomen turuilla ja toreilla, kertoo Kähmi.

Lokakuun lopulla Kähmi osallistuu Italian Roomassa Maailman ammattiliiton MAL:n kokoukseen. Tarkoituksena on vahvistaa erityisesti Euroopan julkisen sektorin työntekijöiden kamppailua leikkauspolitiikkaa vastaan. Esimerkiksi Italiaan on hiljattain perustettu uusi, luokkakantainen ja taisteleva julkisten alojen liitto USB, joka oli mukana 6. syyskuuta Italiassa järjestetyssä yleislakossa.

Kriittinen ay-verkosto >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.