Eurooppa liikkeellä ay-toimintapäivänä 29.9.

23.09.2010 - 11:35
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Ranskassa 7. syyskuuta lakkoihin ja mielenosoituksiin osallistui noin kolme miljoonaa ihmistä. / Alter1fo |

Euroopan ammatillisen yhteistyöjärjestön EAY:n keväällä julistamana toimintapäivänä keskiviikkona 29. syyskuuta on toimintaa ympäri Eurooppaa. Belgian Brysseliin odotetaan keskiviikkona jopa reilua sataatuhatta mielenosoittajaa, mutta myös useassa muussa Euroopan maassa järjestetään paikallisia mielenosoituksia, lakkoja ja muita tapahtumia. Suomessa toimintaa on suunnitteilla useammassa kaupungissa.

Tampereen Metallityöväen Ammattiosasto seiskan puheenjohtaja Pauli Schadrin kertoo, että Tampereen keskustorille jalkaudutaan teltan ja tiedonjakamisen merkeissä ensi keskiviikkona klo 11 alkaen.

– Ammattiosasto on suosittanut, että työpaikoilla otetaan toimintapäivä puheeksi ja pohditaan tapoja osallistua. Työnseisauksiakin voi tulla, mutta niistä ei vielä osaa sanoa, arvelee Schadrin.

Kriittinen ay-verkosto KRAY on mukana järjestämässä toimintaa muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Iisalmessa.

Kajaanilainen KRAY-aktiivi Jonas Kettunen pitää toimintapäivää erinomaisena mahdollisuutena tuoda ay-liike uudella tavalla ihmisten tietoisuuteen ja kannustaa aktiiviseen osallistumiseen.

– Työväestön tulee toimia aktiivisesti ay-liikkeessä eikä uskoa sitä harvojen käsiin, sanoo Kettunen, joka itse aikoo viettää toimintapäivää Oulussa.

Hän muistuttaa, että vielä ehtii hyvin organisoida tapahtumia, tempauksia ja keskusteluja ensi keskiviikolle.

EAY:n jäseniä ovat Suomessa SAK, STTK ja Akava. EAY:hyn kuuluu noin 80 eurooppalaista keskusjärjestöä ja yhteensä reilut 60 miljoonaa jäsentä.

Toimintaa Suomessa 29.9.

Helsinki

Hakaniemen torilla klo 16-18 soppatykki. Yleislakko-yhtye esiintyy. Mukana mm. Pääkaupunkiseudun Ammatillinen Paikallisjärjestö, Metalli 5, Helsingin Kirvesmiehet, Kriittinen ay-verkosto KRAY, Helsingin Työttömät ry, Oikeutta siivoojille sekä Asukasliitto.

Jyväskylä

Kävelykadun Kompassilla klo 15-18 jaossa hernesoppaa ja ay-asiaa. Mukana SAK:n Jyväskylän Alueen Paikallisjärjestö, Metalli 74, Talentian osasto ja Jyvässeudun Työttömät.

Turku

Torilla klo 13-18 Turun ammatillinen paikallisjärjestö, paikalliset ay-järjestöt sekä kansalaisliikkeet järjestävät tapahtumaa.

T-talolla klo 18 keskustelutilaisuus ay-liikkeen tilasta (Vanha Hämeentie 29).

Tampere

Tampereen keskustorilla klo 12-15 infoteltta ja toritapahtuma. Järjestävät Tampereen Metallityöväen ammattiosasto nro 7 sekä Tampereen kriittinen ay-verkosto.

Joensuu

Torilla klo 17 alkaen mielenosoitus ja puheenvuoroja.

Wanhassa Jokelassa klo 19 paneelikeskustelu otsikolla "Kriisit ja ay-liikkeen mahdollisuudet". Järjestää Joensuun Kriittinen ay-verkosto.

Iisalmi

Toritapahtuma klo 11-14. Teltalla aiheeseen liittyvää agitaatiota. Järjestää Kriittisen ay-verkoston paikallinen toimintaryhmä.

Oulu

Rotuaarin aukiolla klo 17 mielenosoitus- ja puhetilaisuus. Teemana Elvytystä - ei leikkauksia!

Oulun Järjestötalolla klo 18.30 keskustelutilaisuus otsikolla Terveyttä ja oikeudenmukaista sosiaaliturvaa kaikille - terveysreformiin kansalaisten ehdoilla! (Pakkahuoneenkatu 19, 2. kerros).

Järjestävät Äksöniä! Yhteiskunnallisen vaikuttamisen verkosto, SAK:n Oulun seudun paikallisjärjestö sekä Demokraattinen Sivistysliitto.

Kuopio

Kauppatorilla klo 11 alkaen toimintaa. Järjestää Kriittisen ay-verkoston Kuopion ryhmä.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.