Eurooppalainen ammattiyhdistysliike toimii karkauspäivänä

23.02.2012 - 12:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö kehottaa mielenosoituksiin hallitusten tekemää EU:n talouskurisopimusta vastaan. / EYA / KRAY |

Euroopan ammatillinen yhteistyöjärjestö EAY on jäsenjärjestöjensä kesken päättänyt järjestää 29. helmikuuta yleiseurooppalaisen ay-väen toimintapäivän protestina Euroopan neuvoston kokoukselle 1.-2. maaliskuuta.

EAY haluaa lähettää vahvan viestin Euroopan päättäjille – nyt riittää! Vaihtoehtoja kurjistuspolitiikalle on olemassa. Meidän on laitettava työllistäminen ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus ykkösprioriteeteiksi.

Budjettikurista ja kurjistamisesta on tullut Euroopassa virallinen lääke maanosan talouskriisille. Palkkojen leikkaukset, sosiaaliturvan alasajo sekä hyökkäykset kollektiivista neuvotteluoikeutta vastaan ja työehtosopimusten vesittäminen ultrajoustaviksi ovat ainoa näköala, jota uusliberaalit idealistit tarjoavat!

Viimeksi 30. tammikuuta 2012 EU viimeisteli uuden kansainvälisen sopimuksen joka tuo liittoa jälleen askeleen lähemmäksi universaalia kurjistamista, säätämällä rangaistuksia jäsenvaltioille joiden budjetit ovat alijäämäisiä. Tämä sopimus, joka on tarkoitus hyväksyä Euroopan Neuvoston kokouksessa 1.-2. maaliskuuta, hakkaa kiveen tiukan budjettikurin ja uhkaa ajaa Euroopan pysyvään lamaan.

Tämän vuoksi Euroopan ammattiliitot mobilisoivat rivinsä 29. helmikuuta kaikkialla Euroopassa – osoittaakseen, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin jatkuvat budjettien kiristämiset. Leikkausten sijaan tarvitaan pelastussuunnitelma, joka takaa työpaikkojen säilymisen ja kestävän kehityksen.

Lakkoja, ulosmarsseja ja mielenosoituksia järjestetään yli kahdessakymmenessä paikassa ympäri Euroopan, lähimpänä Ruotsissa.

Kriittinen ay-verkosto toivoo, että myös Suomessa ammattiliitot ja ay-väki sekä EAY:n jäsenorganisaatiot SAK, STTK ja Akava lähtevät liikkeelle.

Helsingissä eurooppalaisen ay-väen toiminta voi yhdistyä “sosiaalisten oikeuksien karkauspäivän” mielenosoitukseen, joka on jo valmisteilla samalla päivälle. Mielenosoitus sosiaalisten oikeuksien puolesta alkaa Hakaniemen torilta kello 16 ja kulkee Senaatintorille.

Tampereella ay-väen toimintapäivää vietetään klo 16 alkaen Keskustorilla. Paikalla muun muassa Metallin jäsenten ääni -listan ehdokkaita.

Turussa toimintapäivänä marssitaan Kauppatorin ympäri klo 16 alkaen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (8 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.