Eurooppalainen toimintapäivä leikkauspolitiikkaa vastaan syyskuussa

04.08.2010 - 13:12
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kreikassa on järjestetty useita yleislakkoja sekä mielenosoituksia hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan. Kuva vappumarssilta. / apas |

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö järjestää keskiviikkona 29. syyskuuta toimintapäivän julkisten menojen, työpaikkojen, palvelujen, palkkojen ja eläkkeiden leikkaamista vastaan. Toimintapäivä on jatkoa monissa maissa järjestetyille lakoille ja mielenosoituksille, joilla vastustetaan talouskriisin laskujen laittamista työntekijöiden, työttömien, eläkeläisten ja vähävaraisten maksettaviksi.

Toimintapäivä järjestetään samaan aikaan kun talous- ja rahoitusasioista vastaavat EU-maiden ministerit aikovat kokoontua Brysselissä ECOFIN-kokoukseen. Esimerkiksi Espanjassa ay-liike on jo päättänyt järjestää silloin yleislakon.

Suomessakaan ei kannata jäädä odottelemaan. Ammatillisten keskusjärjestöjen lisäksi eurooppalaiseen aloitteeseen on syytä tarttua myös ammattiosastoissa ja Kriittisessä ay-verkostossa. Mallia muualta kannattaa ottaa myös ay-liikkeiden ja kansalaisliikkeiden yhteistoiminnasta oikeistolaista leikkauspolitiikkaa vastaan.

Lisätietoa englanniksi EAY:n (ETUC) sivuilla

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (26 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.