Hallinto-oikeus kumosi Turun toriparkin rakentamisen

31.03.2010 - 11:10
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Turkulaisten parkkia vastustanut asukasliike Turhuuksien toriparkki saavutti näin merkittävän voiton. / Kurt Laine |

Turun hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että kaupunginvaltuuston vuosi sitten maaliskuussa päätös toriparkin rakentamisesta on laiton. Oikeus kumosi Turun kauppatorin uuden asemakaavan. Oikeuden päätöksen mukaan kaavan liikenteelliset selvitykset ja vaikutusarviot ovat riittämättömiä ja puutteellisia.

Torin alle jopa 800 autopaikan parkkitilan mahdollistaneesta asemakaavasta olivat useat tahot valittaneet hallinto-oikeuteen.

Asemakaavan kumoaminen tuli takaiskuna sekä johtaville päättäjille että Turun Toriparkki Oy:n liikemiehille.

Turkulaisten parkkia vastustanut asukasliike Turhuuksien toriparkki saavutti sen sijaan merkittävän osavoiton.

Vaihtoehtoina ovat nyt hankkeesta luopuminen kokonaan, selvitystyön jatkaminen tai valittaminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.