Hallitus uusiksi

12.06.2017 - 14:30
Juha Sipilän johtama hallitus on kriisissä. Keskusta ja kokoomus eivät näe jatkon mahdollisuuksia Jussi Halla-ahon johtaman Perussuomalaisten kanssa. Kuva: Valtioneuvosto.

Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi valittiin lauantaina europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Äärioikeistolaisista ja rasistisista ajatuksistaan tunnettu Halla-aho peittosi selvin numeroin haastajansa Sampo Terhon. Myös perussuomalaisten varapuheenjohtajisto edustaa puolueen niin sanottua rasistista, halla-aholaista siipeä.

Jo ennalta arvioitiin, että Halla-ahon mahdollinen valinta vaikeuttaisi perussuomalaisten hallitusyhteistyötä keskustan ja kokoomuksen kanssa. Tänään käytyjen neuvottelujen jälkeen molemmat hallituskumppanit totesivatkin, etteivät ne näe mahdollisuuksia jatkaa Halla-ahon johtaman Perussuomalaisten kanssa. Näin ollen hallitus menettää eduskunnan enemmistön kannatuksen.

Hallituspohjan vaihto vai uudet vaalit?

Vihreät ja vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet kannakseen uusien vaalien järjestämisen. Demarit, Kristillidemokraatit sekä RKP ovat halukkaita neuvottelemaan hallitukseen osallistumisesta.

Todennäköisimmältä vaikuttaa, että keskusta ja kokoomus nostavat KD:n sekä RKP:n hallitukseen. Näin hallitus saisi niukan 101:n edustajan enemmistön eduskunnassa.

Toisaalta voi olla, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajoaa, ja eronneet kansanedustajat muodostavat hallitusta tukevan koalition.

Vaihtoehtona ovat myös uudet eduskuntavaalit.

 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (12 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.