Hangossa maksutonta ruokaa lapsille

04.08.2017 - 11:00

Kesälomalla lapset jäävät ilman kouluruokaa. Tämä on suuri epäkohta: perheen pienimmille ja nuorille kouluissa arkisin tarjottava ruokailu on monissa perheissä tärkeässä roolissa.

Hankolainen SKP:n kaupunginvaltuutettu Marko Niemi on käärinyt hihat ja ryhtynyt tekemään töitä tärkeän asian eteen: SKP tarjoaa lapsille maksutta ruokaa Hangon keskustassa sijaitsevassa leikkipuistossa kerran viikossa perjantaisin koko kesän ajan koulujen ollessa suljettuna.

Ideariihen kautta liikkeelle

Niemi on aikaisemminkin järjestänyt ruokatarjoiluja Hangossa.

– Idea lapsille suunnatusta ruokatarjoilusta lähti liikkeelle siitä, kun keskustelimme ystäväni, hankolaisen yrittäjän ja kuvataiteilijan sekä SKP:n listalla sitoutumattomana ehdokkaana kevään kuntavaaleissa olleen Mira Haahdin kanssa asiasta. Tuli puheeksi, että olisi tärkeää tarjota lapsille kesällä mahdollisuus ruokailuun koulujen ollessa suljettuina.

– Mira ehdotti minulle, että rupeaisin vetämään ruokatarjoilua kirkkopuistossa sijaitsevassa leikkipuistossa Hangon keskustassa, koska sinne kokoontuu paljon lapsia: Haahti onkin tämän tärkeän hankkeen äiti.

Hangossa ei aina paista aurinko

Niemi toimii Hangossa SKP:n kaupunginvaltuutettuna ja hän on usein ihmetellyt kaupunkia ja sen elämänmenoa käsittelevässä uutisoinnissa sekä poliittisessa päätöksenteossa sitä, kuinka vähälle huomiolle arkikansa sekä normaali- ja pienituloiset kuntalaiset jätetään.

”Hangosta on tullut gryndereitten ja finanssimiesten temmellyskenttä.”

– Mielestäni media, kuntapäättäjät ja erityisesti kaupunginhallitus sekä virkamiehet ja kaupunginjohtaja ovat käyttäneet kohtuuttomasti resursseja ja voimavaroja kaupungin surullisen kuuluisaan kylpylähankkeeseen, jota on propagoitu valheellisesti koko kansan uimahallina. Hangosta on tullut gryndereitten ja finanssimiesten temmellyskenttä: he tulevat kaupunkiin lomailemaan pariksi kesäviikoksi ja haluavat muuttaa kaupunkia mieleisekseen paikallisten asukkaiden mielipiteistä piittaamatta ja jakavat häikäilemättömällä toiminnallaan kaupunkia kahtia!

Koko Suomi on kehittynyt negatiiviseen suuntaan: työttömyys, syrjäytyneisyys ja monet muut ikävät asiat lisääntyvät jatkuvasti.

– Ja kenenkään on turha väittää sitä, että Hanko eläisi omassa kuplassaan kaiken ikävän ulkopuolella: Hangossa ei suinkaan aina paista aurinko, vaan myös meiltä löytyy aivan samat ongelmat ja epäkohdat kuin muualtakin Suomesta. Täällä epäkohdista ei vain ole luvallista puhua, vaan kaikki pyritään lakaisemaan maton alle ja sitä kautta vaientamaan.

Niemen mukaan Hangon kaupungin ja kunnallispoliitikkojen tärkein tehtävä on taistella kuntalaisten ja heidän hyvinvointinsa puolesta: kaupunki voi toiminnallaan tukea positiivista kehitystä monin eri tavoin.

”SKP vaatii, että Hangon kaupunki mahdollistaa kesäkuukausien aikana lapsille maksuttoman ruokailun koulujen ollessa suljettuna.”

– Positiivinen kehitys voidaan aloittaa siten, että lapsille tarjotaan arkisin ilmainen ruokailu myös kesäkuukausien aikana koulujen ollessa suljettuina. Kerään asian tiimoilta adressia, jossa SKP vaatii, että Hangon kaupunki mahdollistaa kesäkuukausien aikana lapsille maksuttoman ruokailun koulujen ollessa suljettuna. Syksyllä SKP tekee Hangossa asiaan liittyen valtuustoaloitteen, missä vaadimme Hangon kaupunkia ryhtymään toimenpiteisiin, jotta tärkeä asia saadaan vietyä maaliin.

– Tärkeintä Suomi 100-vuotishulinan keskellä on se, että pyrimme kaikin mahdollisin tavoin edistämään tasa-arvoista kehitystä myös Hangossa. Mikäli Suomi joskus on aidosti tasa-arvoinen maa, niin silloin on juhlan aika, mutta vielä on paljon töitä tehtävänä, jotta tavoite toteutuu, Niemi päättää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.