Harry Belafonten rauhanlippu Peace Alertissa

01.06.2015 - 16:54
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Helsinkiläinen laulaja, lauluntekijä, Voice of Finlandistakin tuttu Merikukka Kiviharju tuo Harry Belafonten rauhanlipun Peace Alert –tapahtumaan.

– Mielestäni rauhantyössä tärkeää on uskallus ja pelon voittaminen, joka johtaa sisäiseen tasapainoon ja mahdollisuuteen rakentaa rauhaa levottomuuden keskelle, sanoo Kiviharju, jonka rauhanbiisit avaavat 13. kesäkuuta Helsingissä Kirjan juhlasalissa järjestettävän kansainvälisen Peace Alert -rauhantapahtuman.

Soul, funk, reggae, jazz ja rytmimusat asuvat Merikukka Kiviharjun sielussa. Helsinkiläisen laulaja-lauluntekijän ääni on kuumaa lakritsia. Karismaattinen nainen, jonka mikrofonia poikkeuksetta koristaa discopallo, sanoo aina olleensa rauhantaiteilija.

Jäähyväiset aseille on ollut jo pikkutytöstä lähtien vaikuttava laulu. ”Kuten lintu on luotu lentämään, on ihminen luotu onneen, kun ei pelkää itseään ei pelkää myöskään elää elämää” sykähdyttää joka kerta, vahvistaa Merikukka.

Rauhantyötä omalla välineellä

Merikukka Kiviharju toimii aktiivisesti vuonna 1983 perustetussa taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhanjärjestö PAND:issa. Kalypsolauluistaan ja mustien vapausliikkeestä tunnettu muusikko Harry Belafonte toi PANDin Suomeen, ja nyt Kiviharju vuorostaan kantaa Belafonten rauhanlippua.

– Taiteilijat ovat tilaisuuden kärjessä, sanoo Merikukka Kiviharju tyytyväisenä ja kertoo, että PANDin idea on juuri siinä, että rauhantyötä tehdään omalla välineellä.

– Minä laulan, kiteyttää PANDin Kiviharju.

Lue lisää Peace Alertin ohjelmasta >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri