Heinz Bierbaum Euroopan vasemmiston puheenjohtajaksi

16.12.2019 - 14:45
(updated: 18.02.2020 - 15:02)
Pitkän linjan ammattiyhdistysaktiivi Heinz Bierbaum on EV:n uusi puheejohtaja. Kuva European Left

Saksan vasemmistolaisen Die Linke -puolueen Heinz Bierbaum valittiin Euroopan vasemmiston (EV) uudeksi puheenjohtajaksi Espanjan Málagan puoluekokouksessa 13.-15. joulukuuta. Bierbaum (s. Triberg, 1946) on tällä hetkellä vastuussa Die Linken kansainvälisistä suhteista. Hän on aiemmin toiminut ammattiliitto IG Metallin pääsihteerinä Frankfurtin alueella, alueellisena edustajana Saarlandissa ja Die Linken varapuheenjohtajana.

Hän puhuu viittä eurooppalaista kieltä (saksa, englanti, espanja, ranska ja italia) ja on ammattiliittotyönsä aikana pitänyt tiiviisti yhteyksiä Italian ja Katalonian työväenliikkeisiin. Bierbaum on taloustieteen tohtori ja hän on työskennellyt myös yliopisto-luennoitsijana kotimaassaan Saarlandissa, Länsi-Saksassa.

EV:n kuudennen puoluekokouksen 400 osanottajalle pidetyssä puheessaan hän kuvasi valintaansa "tilaisuudeksi ja henkilökohtaiseksi haasteeksi, joka vaatii työtä", ilmaisi vahvan halunsa "jatkaa Euroopan vasemmiston rakentamista ja parantamista" ja vahvistaa työtä tekevien ihmisten asemaa kaikkialla mantereella.

Uusi puheenjohtaja myönsi, että puolue on joutunut ”vaikeaan tilanteeseen” sen jälkeen, kun se menetti paikkoja Euroopan parlamentissa vuonna 2019. Tämä takaisku vaatii ”puolueen tulevan suunnan kriittistä arviointia”.

Meidän on priorisoitava sitä, mikä yhdistää meidät - ja se on politiikkamme

– Ongelmanamme on, että emme ole pystyneet esittämään itseämme uskottavana poliittisena vaihtoehtona, Bierbaum totesi ja jatkoi tarpeesta lisätä Euroopan vasemmiston poliittista profiilia

Bierbaum sanoo, että "erilainen kanta siihen, voidaanko EU uudistaa tai ei" sopii yhteen jäsenpuolten välisen yhteistyön vahvistamisen kanssa.

– Meidän on priorisoitava sitä, mikä yhdistää meidät - ja se on politiikkamme, linjaa uusi puheenjohtaja.

Varapuheenjohtajiksi Euroopan vasemmistolle valittiin:

Maite Mola (1. varapj.), Yhdistynyt vasemmisto, Espanja

Anna Mikkola, Vasemmistoliitto, Suomi

Pierre Laurent, Ranskan kommunistinen puolue, Ranska

Natassa Theodorakopoulou, Syriza, Kreikka

Margarita Mileva, Bulgarian vasemmisto, Bulgaria

Paolo Ferrero, Kommunistinen Refoundation-puolue, Italia

Euroopan vasemmiston hallitukseen valittiin seuraavalle kolmen vuoden kaudelle myös Suomen kommunistisen puolueen JP (Juha-Pekka) Väisänen ja Tiina Sandberg. Hallituksessa on jäseniä jokaisesta jäsenpuolueesta.

Heinz Bierbaumin haastattelu Euroopan vasemmiston tubekanavalla (englanniksi): https://www.youtube.com/watch?v=LAZHw-dndEk

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.