Helsingin budjettiraami palauttaa jo kertaalleen haudatun Pajusen leikkauslistan?

29.03.2010 - 15:42
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Peli seis -asukasliike puolustaa Helsingin lähipalveluja. / Toivo Koivisto |

Helsingin kaupunginhallituspuolueet ovat sopineet ensi vuoden budjettiraamista. Julkisuudessa olleitten tietojen mukaan ne esittävät muun muassa kunnallisveron korottamista yhdellä prosenttiyksiköllä.

Ylen aleuutisille antamassaan lausunnossa Kokoomuksen ryhmän vetäjä Laura Räty antaa ymmärtää, että jo kertaalleen haudattu niin sanottu Pajusen leikkauslista on osa budjettiraamia. Hän asettaa vaihtoehdoiksi joko toimitilojen lakkauttamisen tai henkilöstön vähentämisen.

Peli seis! - liikkeen vetäjä Heikki Takkinen on tyrmistynyt tällaisista kaavailuista koska Pajusen lista on haudattu sekä kaupunginhallituksen että lautakuntien toimesta ja leikkausten perustelut on osoitettu katteettomiksi.

— Kaupungilla on runsaasti varaa pitää palveluja yllä ja siksi leikkauslistan uudelleen esiin kaivaminen on torjuttava samoin kuin uhkailu henkilöstön vähentämisellä. Tällainen pelottelu on vastoin kaupungin strategiaa, jossa se on sitoutunut työpaikkojen säilyttämiseen, toteaa Takkinen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.