Helsingin poliisin toimia arvostellaan

29.03.2016 - 12:30

Helsingin poliisin neuvottelukunnan kokouksen asialistalle on tulossa poikkeuksellisesti aloite kaupunginvaltuustosta. SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmä arvostelee poliisin tiedotusta ja voimankäyttöä. Ryhmä toivoo poliisin neuvottelukunnalta ja Helsingin poliisikomentajalta selkeitä kannanottoja jokaiselle kuuluvien perusoikeuksien turvaamisesta ja yhteisöllisen, ehkäisevän lähityön vahvistamisesta.

SKP:n ja Helsinki-listojen kirjelmässä todetaan, että poliisin toimintaa ohjaavissa strategioissa korostetaan ennaltaehkäisevää toimintaa, verkostoyhteistyötä, tietojohtoisuutta ja yhdessä ennakoivasti tapahtuvaa toimintaa. Viime aikoina on kuitenkin noussut esille useita tapahtumia, joissa poliisi ei ole onnistunut näissä tavoitteissa. Eräissä tapauksissa poliisi on omalla tiedotuksellaan ja jopa voimankäytöllään päinvastoin lisännyt ihmisten kokemaa turvattomuutta.

Tiedotus ja voimatoimet

Kirjelmässä viitataan muun muassa itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin, joissa poliisi jopa ampui paineilma-aseella päin mielenosoittajia ja käytti ilmeisen kohtuutonta voimaa mielenosoittajiin, jotka vastustivat äärioikeistolaisin, rasistisin ja jopa fasistisin tunnuksin järjestettyä mielenosoitusta. Toisena esimerkkinä epäonnistumisesta ryhmä nostaa esille poliisin tiedotuksen uudenvuoden viettoon liittyneistä tapahtumista. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä muistuttaa myös vappumarssiin 2014 kohdistuneista perusteettomista voimatoimista.

Toisaalta valtuustoryhmä toteaa ongelmaksi myös lähityön resurssien vähyyden, joka on vaikeuttanut poliisin ja sosiaalitoimen yhteistyötä.

Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun poliisin neuvottelukunnan käsittelyyn tulee ehdotus kaupunginvaltuuston joltain ryhmältä. Kirjelmään odotetaan vastausta neuvottelukunnalta ja poliisikomentajalta

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.