Helsingin pormestareille huippupalkat

19.01.2017 - 11:15
(updated: 19.01.2017 - 11:36)
Vihreällä merkityt valtuutetut kannattivat ökypalkkioita, punaiset eivät.

Helsinkiin kuntavaalien jälkeen valittavalle pormestarille maksetaan palkkaa 14 000 euroa kuukaudessa ja apulaispormestareille 10 000 euroa. Lisäksi he saavat kokouspalkkioita noin 2 500 euroa kuukaudessa. Päätös tästä syntyi keskiviikkona kaupunginvaltuustossa äänin 57 – 22.

Veronika Honkasalo (vas) esitti palkkojen kohtuullistamista 9 000 euroon ja 6 500 euroon. Tätä kannattivat Vasemmistoliiton lisäksi SKP:n ja Helsinki-listojen Yrjö Hakanen, osa perussuomalaisista, kaksi SDP:n valtuutettua ja yksi kristillinen. Ökypalkkojen vastustus oli kasvanut siitä, kun nyt päätetty taso hyväksyttiin uuden johtamisjärjestelmän yhteydessä valmisteluohjeeksi äänin 77 – 4.

Pormestari saa kuukaudessa pelkästään palkkaa yli 3 000 euroa enemmän kuin Suomen pääministeri.

Hakanen piti pormestarien palkkaa ja palkkioita kohtuuttoman suurina. Hän muistutti, että pormestari saa kuukaudessa pelkästään palkkaa yli 3 000 euroa enemmän kuin Suomen pääministeri ja apulaispormestarien palkka ylittää ministerien tason.

– Palkka ja palkkiot ovat yhteensä enemmän kuin nykyisten kaupunginjohtajien palkka, vaikka pormestarien tehtävät ja vastuu ovat selvästi suppeammat. Pormestarit ovat poliittisia luottamushenkilöitä ja varsinainen asioiden valmistelu-, esittely- ja toimeenpano kuuluu edelleen virkamiehille, kansliapäällikölle ja toimialajohtajille.

Hakanen piti ökypalkkoja erityisen epäoikeudenmukaisena kaupungin pienipalkkaisia työntekijöitä kohtaan. Samalla ne vääristävät valtuuston ja lautakuntien työtä, kun muutamista luottamushenkilöistä tehdään huippupalkkaisia ammattipoliitikkojen vakansseja.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.