Helsingin yleiskaava kumottu Keskuspuiston osalta

05.02.2018 - 12:30
Tuhansien helsinkiläisten oikeutettu huoli ja kampanjointi Keskuspuiston säilyttämiseksi on saatu arvoiseensa lopputulokseen. Kuva: Toivo Koivisto.

Helsingin hallinto-oikeus antoi tänään ratkaisunsa Helsingin uutta yleiskaavaa koskevista valituksista. Hallinto-oikeus kumoaa yleiskaavan muun muassa Keskuspuistoon esitetyn rakentamisen ja Hämeenlinnanväylän kaupunkibulevardin osalta.

”Tuhansien helsinkiläisten oikeutettu huoli ja kampanjointi Keskuspuiston säilyttämiseksi on saatu arvoiseensa lopputulokseen.”

– Olemme Keskuspuistoryhmässä äärimmäisen iloisia hallinto-oikeuden ratkaisusta, toteaa ryhmän aktiivi Maija Hakanen.

– Tuhansien helsinkiläisten oikeutettu huoli ja kampanjointi Keskuspuiston säilyttämiseksi on saatu arvoiseensa lopputulokseen. Kuten hallinto-oikeuden ratkaisussa todetaan, yleiskaavassa Keskuspuistoon osoitettu rakentaminen olisi merkinnyt Keskuspuiston virkistysalueen supistumista ja kaventumista laajasti, vaikka Helsingin asukasmäärän kasvu lisää virkistysalueiden tarvetta. Se olisi myös ollut maakuntakaavan vastaista.

Keskuspuistoryhmä odottaa, että Helsingin kaupunki tunnustaa tältä osin yleiskaavan lainvastaisuuden, pitää voimassa Keskuspuiston nykyiset asemakaavat ja luopuu rakentamisesta Keskuspuiston alueelle. Seuraava tavoitteemme on saada Keskuspuisto nykyisessä laajuudessaan sisällytetyksi valmisteilla olevaan kansalliseen kaupunkipuistoon, toteaa Hakanen.

– Olemme myös iloisia siitä, että hallinto-oikeuden ratkaisu suojelee myös Vartiosaarta, Ramsinniemeä ja eräitä muita viher- ja virkistysalueita.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.