Helsinki ei luovu Helenistä, mutta konsernia voi pilkkoa

16.02.2023 - 14:30
(updated: 07.03.2023 - 10:44)
Helenin Salmisaaren voimala syyskuussa 2022. Kuva Emma Grönqvist

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto ei hyväksynyt kaupungin energiayhtiö Helenille esitettyä omistajastrategiaa, jolla Helenin omistuksesta miltei puolet olisi voitu myydä sijoittajille tai muille yhtiöille. Konsernijaosto poisti esityksestä kohdan omistajapohjan muuttamisesta ja lisäsi maininnan, että kaupunki ei luovu Helenin omistuksesta.

Pormestari Juhana Vartiaisen (kok) alaisuudessa valmisteltuun ehdotukseen omistajastrategiaksi jäi kuitenkin epämääräinen linjaus, jonka mukaan Helen-konserni ”voi strategisesti tärkeitä verkkoja lukuun ottamatta luopua omistuksista, joiden säilyttäminen ei ole perusteltua”.

Kun SKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Yrjö Hakanen nosti konsernijaostolle valmistellun esityksen julkisuuteen, Helenin hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) puolusteli esitystä sillä, että ”tässä tehdään vain mahdolliseksi myydä” ja että hänen tiedossaan ei sellaisia hankkeita ole (HS 30.1.).

Tällä viikolla konsernijaostossa esitykseen tehtyjä muutoksia vastusti vain Jussi Halla-Aho (ps). Omistajastrategia menee seuraavaksi kaupunginhallituksen päätettäväksi.

– Hyvä, että konsernijaosto heräsi ja rajasi pois mahdollisuuden myydä miltei puolet Helen-yhtiöstä, kommentoi Yrjö Hakanen.

Hänen mielestään omistajastrategia on syytä viedä valtuuston päätettäväksi ja samalla rajata epämääräisen lavea kohta mahdollisuudesta myydä osia Helen-konsernista.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.