Helsinki ilman natseja -mielenosoitus keräsi 1500 ihmistä

07.12.2021 - 14:30
(updated: 14.12.2021 - 13:44)
Helsinki ilman natseja -mielenosoitus 6.12.2021 kuva Emma Grönqvist

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus kokoontui itsenäisyyspäivänä viidettä kertaa. Tapahtumaan osallistui järjestäjien arvion mukaan noin 1500 ihmistä ja se oli jälleen itsenäisyyspäivän suurin mielenosoitus. Mielenosoitukseen järjestettiin bussikuljetukset myös Tampereelta ja Turusta.

Katso Tiedonantajan sivuilta kuvagalleria mielenosoituksesta ja Youtubesta video koko kulkueesta.

Kulkue lähti liikkeelle Kampista ja marssi Töölön läpi, missä se pysähtyi Runeberginkadulle,  jossa kuultiin puheita ja musiikkia. Töölöntorilta alkanut äärioikeiston 612-soihtukulkue ohjattiin kiertämään Mannerheimintien kautta.

– Mielenosoitus onnistui siinä, mikä sen tarkoituskin oli, eli viemään aivan kirjaimellisesti katutilaa pois natseilta, sanoi tapahtuman tiedottaja Eino Salama.

– Väkivallaton vastarinta toimii konkreettisesti. 612-soihtukulkue ei päässyt marssimaan Töölön läpi omilla ehdoillaan, joten viestimme meni taatusti perille.

Järjestäjät neuvottelivat tapahtuman kulusta poliisin kanssa ja natsimarssin väistettyä mielenosoittajat siirtyivät vapaaehtoisesti ilmoitetulle lopetuspaikalle. Tapahtumassa esiintyivät Laua Rip, Kuopus ja Adikia

– Meistä on ilahduttavaa nähdä, että poikkeusoloista ja kovasta pakkasesta huolimatta ihmiset ovat vuosi toisensa jälkeen valmiita seisomaan toistensa takana fasismia vastaan. On tärkeää näyttää paitsi äärioikeistolle, niin myös toisillemme, ettei kukaan ole tässä taistelussa yksin, Salama jatkaa.

Tapahtuman järjesti Helsinki ilman natseja -koalitio, jonka muodostavat A-ryhmä, Varisverkosto, Helsingin vasemmistonuoret, Pinkkimusta Helsinki sekä Emilia-ryhmä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa