Helsinki jättää sote-henkilöstön ilman tulospalkkiota, vaikka ylijäämää on

30.05.2020 - 13:30
(updated: 05.06.2020 - 15:00)
Helsingin JHL:n sosiaali- ja terveysalan luottamusmiehet kysyvät nyt kirjelmässään kaupunginhallitukselle "Elättääkö sankaruus, oletteko sitä mieltä?". Kuvituskuva Pixabay

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö on Helsingin kaupungin ainoa henkilöstöryhmä, jolle ei makseta tulospalkkiota vuodelta 2019. Kaupungin 2019 tilinpäätöksen mukaan tulos on 377 miljoonaa ylijäämäinen. Sosiaali- ja terveystoimiala ylitti oman taloutensa n. 0,2%:lla talouttaan sopeuttaen.

Ylitys johtui siitä, että ostopalveluihin oli budjetoitu 26 miljoonaa euroa liian vähän, tietämättä ostopalveluiden tarjousten hintaa. Tämän vuoksi koronapandemian etulinjassa töitä tehnyt Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö on ainoa kaupungin henkilöstöryhmä joka ei saa vuoden 2019 tulospalkkiota.

 

Painetta kaupunginhallituksen suuntaan

Helsingin JHL:n sosiaali- ja terveysalan luottamusmiehet kysyvät nyt kirjelmässään kaupunginhallitukselle "Elättääkö sankaruus, oletteko sitä mieltä?".

–  Kaupungin Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö on sitoutunut toiminnallisiin tavoitteisiin, kuten nyt poikkeustilanteen aikana on nähtävissä. Urheilusankareille luovutetaan oikeutetusti teoistaan tontteja ja tonneja, mutta miten ”arjen sankareille” huomioidaan heidän sankaritekonsa, kysyvät luottamusmiehet.

– Kun te edustajat 1.6.2020 käsittelette 2019 kaupungin tilinpäätöstä, Julkisten- ja hyvinvointialojen liiton JHL:n Sosiaali- ja terveystoimialan yhdistykset kysyvät, onko Sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstö oikeutettu 2019 tulospalkkioon? mitä mieltä olette? Onko budjetin ylitys toiminnan vai alibudjetoinnin syy, tenttaavat luottamusmiehet kirjeessään.

– Toivomme keskustelua kohdan käsittelyn yhteydessä sekä myönteistä tukea asiaamme sillä: sankaruus ei elätä, yksin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.