Helsinki lopettaa lähiterveysasemia

10.01.2018 - 10:45
Helsingin lähipalvelujen karsimista esiteltiin asukkaille jo syksyllä 2014. Kuva: Toivo Koivisto.

Kallion, Vallilan ja Herttoniemen terveysasemat sulkevat Helsingissä ovensa, kun Kalasataman uusi jättiterveyskeskus aloittaa 5.helmikuuta. Uuden keskuksen pitäisi palvella aluksi 120 000 ja myöhemmin vielä suurempaa asukasmäärää.

Hanketta perustellaan myös valmistautumisella sote-uudistukseen.

Kalasataman keskus on osa kokoomuksen Laura Rädyn ja Lasse Männistön aikoinaan esittämää suunnitelmaa, jolla Helsingin 25 lähiterveysasemaa lopetetaan ja palvelut keskitetään 5 – 6 jättikeskukseen. Nyt tätä hanketta perustellaan myös valmistautumisella sote-uudistukseen.

Seuraavaksi on vuorossa eteläisen ja läntisen Helsingin lähiterveysasemien lopettaminen ja palvelujen keskittäminen Kamppiin. Nykyinen kaupunginvaltuusto siunasi tämän lähiterveysasemien alasajon yksimielisesti.

Yksityinen terveysbisnes tulee

Samaan aikaan yksityinen terveysbisnes perustaa Helsinkiin lisää lähiterveysasemia. Tätä bisnestä ovat johtamassa Terveystalossa Räty ja Mehiläisessä Männistö.

SKP:n mielestä lähiterveysasemat ovat julkisia peruspalveluja, joita ei saa vähentää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.