Helsinkiläisten palvelujen alibudjetoiminen lopetettava

17.10.2012 - 09:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP vaalityössä Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla, oikealla Juha Hämäläinen. / Toivo Koivisto |

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esitys Helsingin ensi vuoden budjetiksi jatkaa julkisten palvelujen heikentämistä samalla kun se ohjaa lisää tukea yksityisille firmoille, huomauttaa SKP:n Helsingin piirijärjestö kannanotossaan.

Esimerkiksi vanhuspalveluja karsitaan ja samalla ohjataan palveluseteleillä ja kilpailuttamalla tukea yksityisille yrityksille ja hyvätuloisille vanhuksille, joilla on varaa maksaa palvelusetelin käytön edellyttämiä omarahoitusosuuksia.

– Pajunen esittää sosiaali-, terveys-, opetus- ja muiden palvelujen määrärahoihin vain 1,5 prosentin korotusta tänä vuonna toteutuvasta tasosta. Se ei riitä kattamaan edes kustannusten nousua, puhumattakaan kasvavista palvelujen tarpeista. Palveluista aiotaan vähentää myös työpaikkoja, kun henkilöstömenot eivät riitä kattamaan edes työehtosopimusten mukaisia palkankorotuksia.

Budjettiesitykseen sisältyy myös ehdotus uudesta ”Pajusen listasta”, jolla kartoitettaisiin lopetettavat lähipalvelujen tilat.

Eduskuntapuolueiden edustajat hyväksyneet budjettiraamin

Piirijärjestön mukaan vastuussa epäsosiaalisesta ja eriarvoisuutta lisäävästä budjettilinjasta ovat kaupunginjohtajan lisäksi kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat.

– He hyväksyivät keväällä kaupunginhallituksessa palvelujen määrärahoja reaalisesti vähentävän budjettiraamin, johon Pajusen esitys perustuu. Nyt näiden puolueiden edustajat valmistautuvat hyväksymään heti vaalin jälkeen Pajusen esityksen pienin, promilleluokkaa olevin muutoksin.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestö vaatii, että Helsingin kaupungin ja sen liikelaitosten voittovaroista ohjataan lisää rahaa palveluihin ja helsinkiläisten hyvinvointiin. 

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.