Homobaarista leikkauspolitiikan vastainen vaihtoehtofoorumi

07.06.2015 - 08:30
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

SKP mukana Euroopan vasemmiston HLBTQ-työssä


Punaisen sateenkaaren ja Euroopan vasemmiston sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen työryhmän jäsen Anni Kivistö osallistui Pariisin vaihtoehtofoorumissa keskusteluun sateenkaaripolitiikan tilanteesta Euroopassa.
Suomen nykyinen lainsäädäntö loukkaa transihmisten kehollista koskemattomuutta, yksityisyyden ja perhe-elämän suojaa, oikeutta terveyteen sekä itsemääräämisoikeutta. Eduskuntaan on perustettu sateenkaariasioiden tiedottamisen ja oikeustaistelun verkosto ja tasa-arvolaki on uudistettu.

– Uusi tasa-arvolaki kieltää syrjinnän sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella, mutta vielä on Suomessakin käytävä tiukka taistelu siitä, että lisääntymiskyvyttömyys ja naimattomuus sukupuolen vahvistamisen edellytyksinä poistetaan translaista, sanoo Kivistö Pariisin puheessaan Marais’n kaupunginosan ytimessä, jossa paikallisesta homobaarista Duplexista tuli 30.–31.5. yksi Euroopan vasemmiston leikkauspolitiikan vastaisista vaihtoehtofoorumeista.

Translakia korjattava

Työväenliikkeen tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. SKP:n poliittinen toimikunta on linjannut (16.12.2014), että sukupuoli pitäisi voida muuttaa ilmoittamalla siitä maistraattiin kuten esim. Argentiinassa, Saksassa ja Tanskassa, korjattu translaki tulisi saada voimaan mahdollisimman pian ja kolmas sukupuoli pitäisi tunnustaa, jotta lääkärien ei tarvitsisi päättää vastasyntyneen sukupuolta epäselvissä tapauksissa.

– Koen työni Euroopan vasemmiston HLBTQ-työryhmässä merkitykselliseksi. Yhteistyö on paljolti tiedon jakamista. Samalla työryhmä auttaa löytämään ratkaisuja ongelmiin, joita vähemmistöt Euroopassa kohtaavat. Yhdessä tiedostetaan myös paremmin eri maiden toisistaan suurestikin vaihtelevat tilanteet. Esimerkiksi Kreikassa Syriza on ensimmäinen puolue, joka oikeasti haluaa edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, listaa Anni Kivistö.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat