Hyvinvointivaltiosta kilpailukyky-yhteiskuntaan

28.04.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 17/2006.

Suomi on muuttunut perusteellisesti 1980-luvun jälkeen. Nykyinen Suomi on entistä rikkaampi ja tehokkaampi, mutta toisaalta myös eriarvoisempi ja julmempi kuin ennen.


Risto Heiskalanja Eeva Luhtakallion toimittama Uusi jako -kirja nostaa muutoksen moottoriksi kilpailukyvyn maagisen sanan. Kilpailukyvyn nimissä Suomessa on viimeisen 20 vuoden ajan toteutettu politiikkaa, joka on johtanut yhteiskunnallisten voimavarojen yhä epätasaisempaan jakoon eri ryhmien sekä alueiden välillä.


Tiedonantaja-lehdessä on jatkuvasti analysoitu samaa historiallista prosessia – viimeksi edellisessä numerossa käsiteltiin valtapuoluekentän ideologista uusliberalisoitumiskehitystä. Uusi jako esittelee kymmenen artikkelin verran eturivin yhteiskuntatieteilijöiden analyysia suomalaisen yhteiskunnan läpikapitalisoitumisesta muun muassa politiikan, talouden, ideologian ja arvojen näkökulmasta....MARKO KORVELA* * *


Arvio kirjasta Risto Heiskala & Eeva Luhtakallio (toim.). Uusi jako. Miten Suomesta tuli kilpailukyky-yhteiskunta. 256 sivua. Gaudeamus 2006.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli