Ict-alan lakonuhka peruuntui

27.11.2017 - 10:00
(updated: 27.11.2017 - 10:00)

Ammattiliitto Pro hyväksyi viime torstaina hallituksessaan valtakunnansovittelija Minna Helteen tekemän sovintoesityksen ict-alan työehtosopimuskiistaan. Tämä tarkoittaa, että ilmoitettu työtaistelu peruuntui kuin myös voimassa oleva alan ylityökielto peruuntui.

Valtakunnansovittelija Helteen antama sovintoesitys ratkaisee ict-alan ongelmat vain tyydyttävällä tavalla. Sovintoesityksessä on elementtejä hakea ratkaisuja ulkopuolisen työvoiman käytön pitkäaikaisiin kiistakysymyksiin alalla. Esityksessä on myös kirjauksia, joilla voidaan edistää paikallista sopimista.

Pron tavoitteena on, että työpaikoilla paikallisesti tämän sopimuskauden aikana syntyy yhteinen näkemys ulkopuolisen työvoiman käytön pelisäännöistä. Sovintoesitys pitää sisällään myös työkaluja paikallisen sopimisen toteuttamiseksi. Ulkopuolisen työvoiman käyttöön ja paikalliseen sopimiseen liittyvien kysymysten ratkaiseminen edellyttää työpaikalla molemminpuolista tahtoa ja luottamusta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.