Ilmastomielenosoitus jatkuu Helsingin keskustassa

18.06.2021 - 12:15
(updated: 02.07.2021 - 16:06)
Elokapinan eilen alkanut mielenosoitus sulkee edelleen Helsingin Mannerheiminkadun Eduskuntatalon edustalla. Kuva Marko Korvela

Elokapinan eilen alkanut mielenosoitus sulkee edelleen Helsingin Mannerheiminkadun Eduskuntatalon edustalla. Mielenosoittajien mukaan Marinin hallitus on epäonnistunut ilmastoteoissaan. Väki vaatii tiukempia toimia uhkaavan ilmastokriisin torjumisessa.

Toistaiseksi virkavalta ei ole puuttunut rauhanomaiseen mielenilmaukseen.

Sen sijaan sosiaalisessa mediassa keskustelu käy kuumana. Hurjimmat kommentoijat ovat jopa yllyttäneet autoilijoita ajamaan mielenosoittajien päälle. Ylipäätään paheksunta liikenteen estämistä kohtaan on suurta, vaikka Elokapinan mielenosoittajat ovat sallineet hälytysajoneuvojen kulun ja muun tarpeellisen liikenteen. 

Muutama viikko sitten turvetuottajien mielenosoitus sulki kymmenien rekkojen voimalla koko Helsingin keskustan liikenteen ilman että se herätti suurtakaan paheksuntaa. Moni elokapinallinen pitääkin epäreiluna, että ilmastoa tuhoavan elinkeinon puolesta on hyväksyttyä osoittaa mieltä mutta muuten ei.

Elokapinalla ei ole aikeita lopettaa mielenosoitusta ennen kuin tarvittaviin ilmastotekoihin ryhdytään.

Lue lisää mielenosoituksen taustoista ja katso eilisiä kuvia täältä.

Elokapina 18.6.2021 Mannerheimintie Helsinki kuva 2 Marko KorvelaMielenosoittajien mukaan Marinin hallitus on epäonnistunut ilmastoteoissaan. Kuva Marko Korvela

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa